Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Εκθέσεις
14 Δεκεμβρίου 2018 Έναρξη
31 Ιανουαρίου 2019 Λήξη
Τρίτη-Κυριακή 10.00–14.00, 18.00–21.00 Ώρα
Ελλάδα Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, Γ. Παπανδρέου 2, Λάρισα

Τηλ.: 2410 623615
e-mail.: [email protected]
Ιστοσελίδα

«επίμονες χartινες κυρίες»

14 Δεκεμβρίου 2018 - 31 Ιανουαρίου 2019

Έκθεση του Ανδρέα Γιαννούτσου με τίτλο «επίμονες χartινες κυρίες» παρουσιάζει η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα.

Στην έκθεση παρουσιάζονται διακόσια περίπου επίτοιχα ιδιώματα ζωγραφικής, σχέδια και μικρά ξύλινα αντικείμενα, δημιουργίες των τελευταίων περίπου 15 ετών. Ο θεματικός άξονας και τίτλος «επίμονες χartινες κυρίες» αναπτύσσεται μέσα από μια ενότητα σχεδίων και μια ενότητα χρωματικών κυρίως συνθέσεων μεγαλύτερου  μεγέθους.

Πρόκειται γενικότερα για έργα μιας μοντέρνας αισθητικής αντίληψης και εργασίας, που αναζητά μέσα από ποικίλους τρόπους έκφρασης, βιωματικού και χειρονομιακού κυρίως χαρακτήρα και υλικά μιας ευρύτερης γκάμας και επεξεργασίας, αισθητικούς συγκινησιακούς χώρους, αναπτύγματα νοσταλγικής και ενδοσκοπικής χροιάς, σε έναν δομημένο κόσμο αποκαλύψεων, σιωπών, στοχασμών και ψηλαφήσεων.

Την παρουσίαση συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και σχόλια ενώ την εμπλουτίζει κείμενο-κριτικό σημείωμα του Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ιστορικού της Τέχνης, Μιλτιάδη Παπανικολάου.

Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:00.

Είσοδος ελεύθερη.

LOADING MORE