Εκθέσεις
18 Μαΐου 2019 Έναρξη
18 Μαΐου 2019 Λήξη
Καθημερινά 08:30-20:00  Ώρα
Ελλάδα Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων Γ'), Μανόλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2313 310201 - 244
Ιστοσελίδα

«Ενδυματογραφία». Aπό το σπίτι στο ταξίδι

18 Μαΐου - 30 Ιουνίου 2019 

Έκθεση/εγκατάσταση ενδυμάτων με τίτλο «“Ενδυματογραφία”. Aπό το σπίτι στο ταξίδι» διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης – ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται συλλογές ενδυμάτων που σχεδίασαν οι τελειόφοιτοι σπουδαστές του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης – ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Χρηστάγγελος Γεωργαντέλης, Βιολέττα Παπαγιαννίδου, Παναγιώτα Φιλημέγκα και Κερασία Χλωρίδου. Πρόκειται για τις πτυχιακές εργασίες τους που εκπόνησαν υπό την επίβλεψη των καθηγητριών τους Βενετίας Κουτσού, ενδυματολόγου, και Ελευθερίας Στόικου, εικαστικού (Ομάδα Pieta).

Με πηγές έμπνευσής τους κείμενα της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας αλλά και παραδοσιακές τεχνικές, οι νέοι σχεδιαστές προσεγγίζουν το ένδυμα ως συνδήλωση της πολυδιάστατης κοινωνικής ταυτότητας, της μνήμης, του σώματος, της έννοιας της αποσκευής. Στην έκθεση, τα ενδύματα αφηγούνται προσωπικές και οικογενειακές βιογραφίες και χαρτογραφούν τη συμβολική τοπογραφία στη διάρκεια του ταξιδιού της ζωής, από το «οικείον» του σπιτιού στο «ανοίκειον» του κόσμου.

Κατά την έναρξη των εγκαινίων θα δοθεί ομιλία για την έκθεση από τη Βενετία Κουτσού στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος».

Εγκαίνια: Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρα 18:30.