Επιστημονική διημερίδα με θέμα «Εικαστικές Τέχνες στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1940» διοργανώνουν η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών της Τέχνης (ΕΕΙΤ) και η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.
Η διημερίδα φιλοδοξεί να χαρτογραφήσει το πεδίο των εικαστικών τεχνών κατά την περίοδο της δεκαετίας του 1940, να αναδείξει αθέατες όψεις του, καθώς και να επανεξετάσει τα ζητήματα που στο παρελθόν έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιπαραθέσεις.
Η διημερίδα θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, δηλαδή θα υπάρχει παράλληλα φυσική παρουσία περιορισμένου και προκαθορισμένου αριθμού συνέδρων (μόνο πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο) και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση (live streaming) για τους λοιπούς εγγεγραμμένους συνέδρους με σύνδεσμο ο οποίος θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα, πατήστε εδώ.
Οργανωτική επιτροπή: Λία Γυιόκα (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ΑΠΘ), Γιάννης Μπόλης (Ιστορικός της τέχνης, Προϊστάμενος Τμήματος Σύγχρονης γλυπτικής, ΜOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά), Αλέξανδρος Τενεκετζής (Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Παν/μιο Αιγαίου, ΣΕΠ-ΕΑΠ).
Δήλωση συμμετοχής για παρακολούθηση της διημερίδας με εγγραφή στη διεύθυνση deligianni@katsigrasmuseum.gr
Κατά την είσοδο θα πρέπει να επιδεικνύεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης το τελευταίο εξάμηνο.