Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Εκθέσεις
29 Νοεμβρίου 2018 Έναρξη
16 Δεκεμβρίου 2018 Λήξη
Ελλάδα Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη

Ιστοσελίδα

Βραβεία της Europa Nostra 1978-2018

29 Νοεμβρίου – 16 Δεκεμβρίου 2018

Έκθεση με θέμα «Βραβεία της Europa Nostra 1978-2018. Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά Μνημεία» διοργανώνει το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού», στο πλαίσιο του εορτασμού του 2018 ως Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την Δ’ Διεθνή Συνδιάσκεψη «Βυζαντινά Μνημεία και Παγκόσμια Κληρονομιά IV: “Χάρτα” προστασίας μνημείων της βυζαντινής κληρονομιάς» που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων στη Θεσσαλονίκη, επιδιώκει να τονίσει τη σημασία που έχει ο βυζαντινός πολιτισμός για την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης. Στοχεύει ακόμα στην ανάδειξη του ρόλου της πολιτιστικής κληρονομιάς στην ιστορική και καλλιτεχνική γνώση και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των λαών και επιχειρεί διάλογο για τη σημασία που έχει η ποιότητα στην προστασία, την αποκατάσταση και την καινοτόμο επαναχρησιμοποίησή της, ώστε να ανταποκριθεί στο ρόλο αυτό.

Περιλαμβάνει συνολικά 22 βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, καθώς και μνημεία που παρουσιάζουν συγγένειες με τη βυζαντινή τέχνη και αρχιτεκτονική, ως τεκμήρια της ακτινοβολίας του βυζαντινού πολιτισμού σε ένα μεγάλο γεωγραφικό χώρο. Από αυτά, τα 12 βρίσκονται στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα δύο στη Θεσσαλονίκη, και τα υπόλοιπα στον Βαλκανικό, στον Ευρωπαϊκό χώρο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Europa Nostra, έχει ενταχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Εγκαίνια έκθεσης 29 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19:30.

Είσοδος ελεύθερη.

LOADING MORE