Άλλες εκδηλώσεις
14 Σεπτεμβρίου 2021 Έναρξη
14 Σεπτεμβρίου 2021 Λήξη
19:30 Ώρα
Ελλάδα Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

Τηλ.: 210 3418051
Ιστοσελίδα

Βασιλικός μυρίζει εδώ

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Θεματική βραδιά αφιερωμένη στην ιστορία και τον μικρασιατικό πολιτισμό διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων.

Ο ιστορικός Νίκος Ανδριώτης θα μιλήσει για τη διαχρονικότητα του προσφυγικού ζητήματος στη νεότερη ελληνική ιστορία και τον μουσικό πολιτισμό των μικρασιατών προσφύγων. Ομάδα χορευτών του Λυκείου Ελληνίδων με την επιμέλεια του Αναστάσιου Πλίτση, θα χορέψει συρτούς-κυκλικούς χορούς, μπάλλους, αντικρυστούς-καρσιλαμάδες, ζεϊμπέκικα απτάλικα από τη Βιθυνία και την Ερυθραία, καθώς και χορούς στους οποίους οι χορευτές κρατούν μικρά αντικείμενα φορώντας ενδυμασίες από τη Σύλλη και τη Νίγδη της Καππαδοκίας και τον Πόντο.

Η δράση συνδυάζεται με έκθεση στην οποία παρουσιάζεται υλικό από τις συλλογές του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ, σχετικό με την αποκατάσταση μικρασιατών στην Ελλάδα.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ιστορικό Αρχείο, στο τηλέφωνο 210 3418051 (Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.