Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Εκθέσεις
7 Δεκεμβρίου 2018 Έναρξη
27 Ιανουαρίου 2019 Λήξη
Τρίτη-Κυριακή: 10:30-18:00, Δευτέρα κλειστά Ώρα
Ελλάδα Πολιτιστικό Κέντρο ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή), Βασιλίσσης Όλγας 108, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 295170-1 (καθημερινές 9.00-14.30)
Ιστοσελίδα

Αρχιπέλαγος

7 Δεκεμβρίου 2018 – 27 Ιανουαρίου 2019

Έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Καλαφάτη με τίτλο «Αρχιπέλαγος» παρουσιάζει το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης. Η έκθεση συνοδεύεται από ομότιτλο κατάλογο των εκδόσεων Άγρα.

Ο Στράτος Καλαφάτης γράφει στον πρόλογο της αντίστοιχης έκδοσης που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα: «Η εργασία του Αρχιπελάγους  ξεκίνησε από μια ανάθεση  των επιμελητών  της 10ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Η Κατερίνα Κοτζιά, ο Ηλίας Κωνσταντόπουλος, ο Λόης Παπαδόπουλος και η Κορίνα Φιλοξενίδου, στηριγμένοι στην αιρετική πεποίθηση του ιστορικού Ruggiero Romano ότι το Αρχιπέλαγος είναι μια πόλη, έθεσαν την ιδέα αυτή ως άξονα της ελληνικής συμμετοχής.

»Αυτήν τη θεματική της υδάτινης πόλης προσπαθήσαμε να οπτικοποιήσουμε, μαζί με τον φίλο και εκλεκτό φωτογράφο Σπύρο Στάβερη. Ανέλαβα να φωτογραφίσω τα πλοία και τις διαδρομές τους, ενώ ο Στάβερης θα κατέγραφε το ανθρώπινο στοιχείο, που κατακλύζει τα νησιά του Αιγαίου τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι εικόνες που προέκυψαν, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2006 στο ελληνικό περίπτερο, στα Giardini της Βενετίας.

»[…] Σήμερα, δέκα χρόνια μετά, με την ευκαιρία αυτής της έκδοσης, επέστρεψα στο Αιγαίο για να φωτογραφίσω ξανά. Ένα νέο ταξίδι, απαράλλαχτο κι όμως τόσο διαφορετικό, ολοκλήρωσε την ιστορία του. Η καμένη λέμβος και η μοναχική σημαία, αποτελούν τις τελευταίες χειρονομίες μιας επικαιρότητας, που θα χαθεί κι αυτή στα βάθη του χρόνου».

Εγκαίνια: Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στις 19:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

LOADING MORE