Άλλες εκδηλώσεις
4 Μαρτίου 2020 Έναρξη
4 Μαρτίου 2020 Λήξη
19:00 Ώρα
Ελλάδα Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα «Μ. Ανδρόνικος»), Μανόλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη

Ιστοσελίδα

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Παρουσίαση νέων εκδόσεων

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Εκδήλωση για την παρουσίαση των δύο νέων εκδόσεών του με τίτλο «Από τον Νότο στον Βορρά» και «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 10+ χρόνια [2006-2019]» διοργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη έκδοση είναι ο επιστημονικός κατάλογος της τρέχουσας περιοδικής έκθεσης του Μουσείου «Από τον Νότο στον Βορρά. Αποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο». Πρόκειται για μια καλαίσθητη έκδοση 400 σελίδων, πλούσια εικονογραφημένη, με 12 επιστημονικά κείμενα και 363 λήμματα, που φωτίζουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό επεισόδιο στην ιστορία και εξέλιξη του βορειοελλαδικού χώρου, αυτό της αποίκισής του από κατοίκους της Πάρου και της Άνδρου στην αυγή των ιστορικών χρόνων.

Για τον κατάλογο θα μιλήσουν ο Αλέξανδρος Μαζαράκης Αινιάν, καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και η δρ Δημητρία Μαλαμίδου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών.

Η έκδοση «Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 10+ χρόνια [2006-2019]» είναι ένα επετειακό λεύκωμα, στο οποίο μέσα από σύντομα κείμενα και πλούσιο αρχειακό φωτογραφικό υλικό αποτυπώνεται η πολύπλευρη δράση του μουσείου. Για το λεύκωμα θα μιλήσει η Αγγελική Κουκουβού, αναπληρώτρια προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας της βιβλιοπαρουσίασης θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση «Από τον Νότο στον Βορρά. Αποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο».

Είσοδος ελεύθερη.