Εκθέσεις
7 Δεκεμβρίου 2018 Έναρξη
27 Ιανουαρίου 2019 Λήξη
Τρίτη–Κυριακή: 10:30-18:00, Δευτέρα κλειστά Ώρα
Ελλάδα Πολιτιστικό Κέντρο ΜΙΕΤ (Βίλα Καπαντζή), Βασιλίσσης Όλγας 108, Θεσσαλονίκη

Ιστοσελίδα

«Αποσπάσματα»: φωτογραφίες του Σωκράτη Μαυρομμάτη

7 Δεκεμβρίου 2018 – 27 Ιανουαρίου 2019

Έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας του Σωκράτη Μαυρομμάτη με τίτλο «Αποσπάσματα • Fragments» παρουσιάζουν το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή.

Η έκθεση είναι παραγωγή του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή και παρουσιάστηκε με επιτυχία για πρώτη φορά στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2017. Το Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή ιδρύθηκε το 1979 από την Έφη Μιχελή με σκοπό τη μελέτη και έρευνα της φιλοσοφικής Αισθητικής –τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, όσο και στις εφαρμογές της– με την ταυτόχρονη διεύρυνση των ορίων της. Στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσε την έκθεση του Σωκράτη Μαυρομμάτη, με στόχο να θέσει ερωτήματα και προβληματισμούς στον διάλογο που αναπτύσσεται μεταξύ Φωτογραφίας, Αρχαιολογίας, Τέχνης και Αισθητικής.

Στην έκθεση παρουσιάζεται ένα μικρό μέρος από το έργο του διεθνούς φήμης φωτογράφου Σωκράτη Μαυρομμάτη, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην «εφαρμοσμένη» αρχαιολογική φωτογραφία. Η επιλογή των φωτογραφιών έγινε από τον ίδιο τον φωτογράφο και περιλαμβάνει τόσο ασπρόμαυρες όσο και έγχρωμες φωτογραφίες. Τα έργα που απεικονίζονται προέρχονται από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας καθώς και από την καταγραφή των αναστηλωτικών έργων στην Ακρόπολη.

Η έκθεση συνοδεύεται από ομότιτλο κατάλογο, ενώ ο Σωκράτης Μαυρομμάτης θα ξεναγήσει το κοινό στην έκθεση το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στις 12:00.