Άλλες εκδηλώσεις
10 Μαΐου 2019 Έναρξη
10 Μαΐου 2019 Λήξη
19.00 Ώρα
Ελλάδα Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο), Πανεπιστημίου 30, Αθήνα

Ιστοσελίδα

Αναγόρευση του Hans-Joachim Gehrke

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Αναγόρευση του Ομ. καθηγητή του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ της Γερμανίας και πρώην Προέδρου του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, Hans-Joachim Gehrke σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

— Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.

— Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από το Σύμβουλο της Πρυτανείας επί Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων, ομότιμο καθηγητή Κωνσταντίνο Ν. Μπουραζέλη και την καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Ελένη Η. Ψωμά.

— Αναγόρευση του τιμωμένου:

Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, καθηγητή Ευάνθη Σ. Χατζηβασιλείου.

Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, καθηγήτρια Ελένη Μ. Καραμαλέγκου.

— Ομιλία του τιμωμένου ομότιμου καθηγητή Hans-Joachim Gehrke με θέμα «Die Jagd auf die Gӧttin der Jagd: Der Gott Alpheios und das Heilige Land um Olympia» (Κυνηγώντας τη θεά του κυνηγιού: Ο θεός Αλφειός και η ιερή γη περί την Ολυμπία).