Άλλες εκδηλώσεις
17 Οκτωβρίου 2012 Έναρξη
17 Οκτωβρίου 2012 Λήξη
20:00 Ώρα
Ελλάδα «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, Αθανασάκη 1, Βόλος

Τηλ.: 24210 76278, 24210 25285

Αίλιος Αριστείδης, Ιεροί Λόγοι

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Αίλιος Αριστείδης, Ιεροί Λόγοι», το κείμενο του οποίου επιμελήθηκε, μετέφρασε και σχολίασε η κ. Ελισάβετ Κούκη (ψυχαναλύτρια-Αρχαιολόγος) διοργανώνει η ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Σχετικά με το βιβλίο και το θέμα του θα μιλήσουν οι εξής:

— Αργυρούλα Δουλγέρη Ιντζεσίλογλου, αρχαιολόγος, προϊσταμένη ΙΓ’ ΕΠΚΑ, με θέμα «Η λατρεία του Ασκληπιού και τα Ασκληπιεία στη Θεσσαλία».

— Ελισάβετ Κούκη, ψυχαναλύτρια-αρχαιολόγος, με θέμα «Το θεραπευτικό όνειρο στους Ιερούς Λόγους του Αίλιου Αριστείδη».

— Δημήτρης Κυρτάτας, καθηγητής της Ύστερης Αρχαιότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα «Ο Αίλιος Αριστείδης και εμείς».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί αφορμή για να γίνει γνωστός στο ευρύ κοινό ο σχετικά άγνωστος λόγιος της Ρωμαϊκής περιόδου και το έργο του. Η ΙΓ’ ΕΠΚΑ, μετά από πρόταση της συγγραφέως, επιθυμεί να συμβάλει και με τον τρόπο αυτό στην προσέγγιση του παρελθόντος, των σκέψεων και του τρόπου αντιμετώπισης του ανθρώπινου σώματος, των ασθενειών, της ιατρικής και της θρησκευτικής πίστης κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο.

Με αφορμή την εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, εκπαιδευτική περιήγηση με ελεύθερη είσοδο για το ευρύ κοινό, στις αίθουσες του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου του Βόλου.