Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Εκθέσεις
10 Απριλίου 2019 Έναρξη
5 Ιουνίου 2019 Λήξη
Ελλάδα Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 247111
e-mail.: [email protected]
Ιστοσελίδα

Άγνωστα έργα του Κώστα Λούστα στο Τελλόγλειο

10 Απριλίου-5 Ιουνίου 2019

Έκθεση με τίτλο «Άγνωστα έργα του Κώστα Λούστα στο Τελλόγλειο» διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. Η έκθεση περιλαμβάνει έναν μεγάλο κύκλο από άγνωστα ή/και ανέκθετα έργα του Κώστα Λούστα (1933-2014) που προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή της οικογένειας του καλλιτέχνη και τις Συλλογές του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών.

Τα έργα που παρουσιάζονται δημιουργήθηκαν από το 1955 έως το 2012, από τα φοιτητικά χρόνια ώς το τέλος της ζωής του, και χαρτογραφούν 60 χρόνια συνεχούς καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η χρονολογική ευρύτητα συνάδει με τη θεματική, την υφολογική και το εύρος των τεχνικών.

Προσωπογραφίες, ολόσωμα πορτρέτα, τοπιογραφίες, εσωτερικά, νεκρές φύσεις, δουλεμένα σε διάφορες τεχνικές, λάδια, ακρυλικά, τέμπερες, σχέδια, παρέχουν τη δυνατότητα μιας καινούριας ανάγνωσης του ανεξάντλητου έργου του Λούστα και ανανέωσης της σχέσης μας με το περιεχόμενο και την ουσία, τον δυναμισμό της προσωπικής εικαστικής του γλώσσας. Εξέχουσα η ενότητα έργων μικρών διαστάσεων και σχεδίων με μολύβι, έργα που δεν είδε ποτέ το κοινό και ο ίδιος αποκαλούσε «τα δαχτυλίδια μου».

Εγκαίνια: Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 στις 19.30. Τα εγκαίνια θα κλείσει το jazz ντουέτο «Divarco» (Στέργιος Λούστας-βιολί, Χρήστος Κοσίδης-βιολί).

LOADING MORE