Άλλες εκδηλώσεις
20 Ιουνίου 2023 Έναρξη
20 Ιουνίου 2023 Λήξη
19:30 Ώρα
Ελλάδα Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1, Αθήνα

Ιστοσελίδα

Άγγελος. Αφιέρωμα στη μνήμη του Άγγελου Δεληβορριά

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Εκδήλωση για την παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Άγγελος. Αφιέρωμα στη μνήμη του Άγγελου Δεληβορριά» διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη.

Ο τόμος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Άγγελου Δεληβορριά, διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη από το 1973 έως το 2015 και συγκεντρώνει ένα φωτογραφικό δοκίμιο και 24 ανέκδοτα κείμενα του επιστημονικού προσωπικού του Ιδρύματος.

Τα κείμενα του τόμου εστιάζουν σε αντικείμενα ή αρχεία από τις μουσειακές συλλογές, ή σε δραστηριότητες τις οποίες διακονεί το Μουσείο, απηχώντας, ως προς την ποικιλία των θεμάτων τους, το πολιτιστικό και ιστορικό εύρος των τεκμηρίων του παρελθόντος, που φυλάσσονται στο Μουσείο Μπενάκη και στα παραρτήματά του. Το βιβλίο κυκλοφορεί στην εκδοτική σειρά του περιοδικού του Μουσείου Μπενάκη, του εντύπου δηλαδή του οποίου ο τιμώμενος υπήρξε ο ιδρυτής.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Ειρήνη Γερουλάνου (πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη), Alexandre Farnoux (καθηγητής Ελληνικής Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Ελληνικής Τέχνης, Πανεπιστήμιο της Σορβόννης – πρώην διευθυντής της Γαλλικής Σχολής Αθηνών), Παντελής Μπουκάλας (συγγραφέας – δημοσιογράφος) και Μάρια Διαμάντη (υπεύθυνη σύνταξης του περιοδικού Μουσείο Μπενάκη).