Δημοσιεύσεις
από Ευάγγελος Καραμανές Ερευνητής, ΚΕΕΛ της Ακαδημίας Αθηνών
  Free Member
Κύπρος Κουρτελλάρης, «Ιστορίες τζιαι παροιμίαις του παππού»
Τρεις τόμοι με διδακτικούς κυπριακούς παροιμιόμυθους

Ο Κύπρος Κουρτελλάρης, οικονομολόγος-δημοσιογράφος, βοηθός διευθυντής και οικονομικός διευθυντής της εφημερίδας «Χαραυγή» της Λευκωσίας, έχει ήδη μία αξιόλογη συγγραφική πορεία στον τομέα της κυπριακής παροιμιολογίας.

  Free Member
Με το βλέμμα των παιχνιδιών
Ένα βιβλίο-λεύκωμα για τα παλιά παιχνίδια-αθύρματα

Με το σκεπτικό ότι το παιχνίδι στις διάφορες εκφάνσεις του είναι διαχρονικά ένας αποκαλυπτικός καθρέφτης της ιστορίας του πολιτισμού, στήθηκε το πολυσέλιδο, πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο-λεύκωμα που το επιμελήθηκε με υψηλές αισθητικές προδιαγραφές ο εκδοτικός οίκος POLARIS εν ονόματι της Τράπεζας Πειραιώς.

Μέσα από τη μελέτη των έργων του Γύζη, διαπιστώνουμε την πολυδιάστατη εικαστική του παιδεία που προσφέρει απρόσμενες εκπλήξεις και ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις στον εκάστοτε ερευνητή του έργου του. Από την άλλη, ουσιαστική αρετή της ζωγραφικής του Ιακωβίδη είναι η πολλαπλότητα των διατυπώσεών της.

Μας δίνει πάντα ξεχωριστή χαρά το να υποδεχόμαστε στην επιστημονική κι εκπαιδευτική κοινότητα μιαν έκδοση όπως αυτή, που αποτελεί απόσταγμα συλλογικής και συστηματικής προσπάθειας, καρπό πολύχρονης έρευνας, συλλογής και τεκμηρίωσης.

Στα ψηφιδωτά δάπεδα του ελλαδικού χώρου σε τεχνική opus tessellatum είτε μελανόλευκης είτε πολύχρωμης τεχνοτροπίας, που χρονολογούνται από τον 1ο αι. μ.Χ. έως και τα τέλη του 3ου – αρχές 4ου αι. μ.Χ., απεικονίζεται ένα ευρύ φάσμα του καθημερινού βίου.

από Χριστίνα Μερκούρη Προϊσταμένη ΛΓ' ΕΠΚΑ
  Free Member
Το έργο της ΛΓ’ ΕΠΚΑ κατά τη διετία 2011-2012
Ομιλία στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα στις 27 Φεβρουαρίου 2013
Αγαπημένα: 1

Η Εφορεία κατά τα έτη 2011 και 2012 εκτέλεσε με αυτεπιστασία 27 έργα και υποέργα του ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 9.324.000,00 ευρώ. Στα έργα που γίνονται μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί συνολικά 241 άτομα.

από Ευάγγελος Καραμανές Ερευνητής, ΚΕΕΛ της Ακαδημίας Αθηνών
  Free Member
Ενδυμασία και κοινωνία στην Κλεισούρα Καστοριάς
Μελέτη βασισμένη σε φωτογραφικά τεκμήρια (τέλη 19ου - α΄ μισό 20ού αιώνα)

Παρουσίαση του βιβλίου του Νικόλαου Δ. Σιώκη.

  Free Member
Νεκρολογία Jean Marcadé
Επίτιμος Αντιπρόεδρος της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας και τακτικό μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου

Έφυγε στις 28 Δεκεμβρίου 2012 στη Royan ένας μεγάλος αρχαιολόγος, ένας μεγάλος φιλέλληνας.

Οι απαρχές της συμπερίληψης των παιδιών στην αρχαιολογική έρευνα συνδέονται με την εμφάνιση της Αρχαιολογίας του Φύλου, που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην προσπάθεια επαναπροσδιορισμού και επανεκτίμησης των αρχαιολογικών δεδομένων μέσα από τα θεωρητικά ρεύματα των δεκαετιών 1960-1980.

12345