Απόψεις
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2013
Με αφορμή μια δημοσίευση στο protagon.gr

Από την όλη ιστορία διδάσκεται κανείς πολλά πράγματα ως προς το τι πρέπει να δέχεται, ή όχι πάνω σε ένα μνημείο, αλλά και πού θα πρέπει να φτάνουν τα όρια του καθενός όσον αφορά σε ανάλογες περιπτώσεις.

Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2013
Οι εξελίξεις στο ζήτημα του χαρακτηρισμού της Οικίας ως διατηρητέας
από Βασίλης Κ. Δωροβίνης

Από το νέο έγγραφο του υπουργείου που δημοσιεύουμε είναι προφανές ότι το ζήτημα το παραπέμπουν στις καλένδες τους.

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2013
Τι μάθαμε από την επιτυχία της;

Καθορισμένοι στόχοι, όρεξη για δουλειά και σωστά μελετημένη προβολή.

Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2013
Μινωικό DNA και ελληνική λεβεντιά

H νέα θεωρία για το μινωικό DNA έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το ελληνικό κοινό γιατί κατά τα φαινόμενα μειώνει τις πιθανότητες: α) να είμαστε «εμείς», οι σύγχρονοι Έλληνες, απόγονοι εποίκων, αρχαιότατων ή νεότερων, και β) να είναι οι δημιουργοί του τόσο σημαντικού μινωικού πολιτισμού «άλλοι» και όχι «εμείς»!

Τετάρτη, 6 Μαρτίου, 2013
Άρθρο της Paloma O’Shea
από Anna Archaeologist

«Η κρίση μας υποχρέωσε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις. Δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα ώστε να θεραπεύσουμε όλες τις ανάγκες, έτσι πρέπει αναπόφευκτα να αποφασίσουμε ποιες δαπάνες είναι απολύτως απαραίτητες και ποιες όχι».

από conser92 συντηρητης αρχαιοτητων

Ψηφιδωτά Νέου Μουσείου Πατρών

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, 2012
Πίσω από τα επεισόδια της μπλε πανσελήνου

Αν οι γενικά αδιάφοροι προς τα μνημεία πολίτες συρρέουν σε αυτά για την πανσέληνο, φαίνεται ότι τελικά δεν είναι και τόσο αδιάφοροι. Τουλάχιστον ως προς μια κάποια λειτουργία των μνημείων «ολιστική», που δεν συνάδει με τη «μουσειακή».

Τετάρτη, 22 Αυγούστου, 2012
Σκέψεις που γεννήθηκαν από ένα κείμενο στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος»

«Ομολογώ πως ξαφνιάστηκα από το γεγονός ότι μία κοπέλα που είναι πέντε χρόνια στα Γιάννινα, δεν ξέρει αν και πού βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης στην οποία φοιτεί».

Τρίτη, 3 Ιουλίου, 2012
Οι πρόσφατες εξελίξεις
από Βασίλης Κ. Δωροβίνης

Με τρεις επιστολές συνεχίζεται η υπόθεση της κατάρρευσης της Οικίας Μακρυγιάννη στο Άργος, με την Πολιτεία να παραμένει απλός θεατής.

Πέμπτη, 28 Ιουνίου, 2012
Πού θα δοθεί έμφαση και για ποιους λόγους;

Mιλώντας στον realfm 97,8 για τις προτεραιότητές του στον τομέα του Πολιτισμού o Αναπληρωτής Υπουργός Κ. Τζαβάρας τόνισε πως στόχος του είναι να προάγει την άυλη πολιτιστική κληρονομιά που δεν χρειάζεται πόρους και χρήματα.

12345