Ινστιτούτο Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας

Δραστηριότητες του Ινστιτούτου Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας

Το Ινστιτούτο από την σύστασή του έως τις μέρες μας, έχει συμμετάσχει σε πολλές και σημαντικές εκθέσεις.

Όπως τα «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» από το 1988 έως τα τελευταία χρόνια, στην έκθεση με τίτλο «ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1997, στην έκθεση «ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» το 2000, στην έκθεση της Σεβίλλης το 1992 για τον εορτασμό των πεντακοσίων χρόνων από την ανακάλυψη της Αμερικής, αλλά και στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου το 2004.

Το Ινστιτούτο έχει λάβει επίσης μέρος από το 1990 έως το 2006 σε όλες τις Ναυτικές Εβδομάδες.

Σημαντική δραστηριότητα του Ι.Ι.Ε.Ν αποτελούν οι οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις σχολείων, στη διάρκεια των οποίων οι μαθητές μυούνται στην ναυτική ιστορία των προγόνων τους και δέχονται τα ερεθίσματα για την καλλιέργεια μίας ναυτικής παιδείας.

Τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου έρχεται να εμπλουτίσει η έκδοση του Λευκώματος με τίτλο «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ» επισφραγίζοντας ένα έργο δεκαετιών και διαδίδοντας το πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας.

Συμπληρώνοντας τη λίστα με τις έως τώρα δραστηρίοτητες του Ινστιτούτου θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στους επισκέπτες μας ότι στον εκθεσιακό χώρο πραγματοποιούνται προβολές ταινιών, με θέμα την ιστορική διαδρομή του Ελληνικού Εμπορικού πλοίου ενώ υπάρχει και δυνατότητα να διοργανώνονται συνέδρια και ημερίδες.