Community
   από User
Δείτε το προφίλ μου
NYPL: Πάνω από 180.000 ψηφιακά έργα με άδεια κοινού κτήματος από την Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2016 00:31

Πάνω από 180.000 ψηφιακά έργα είναι ελεύθερα διαθέσιμα  με άδεια κοινού κτήματος στις Ψηφιακές  Συλλογές  της Δημόσιας βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης.

Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας έχει την ελευθερία να τα απολαύσει και να τα επαναχρησιμοποιήσει με απεριόριστους τρόπους. Η Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης παρέχει  τη δυνατότητα να κατεβάσετε αυτά έργα της συλλογής στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση, χωρίς νααπαιτείται συγκεκριμένη άδεια και χωρίς περιορισμό σχετικά με τη χρήση τους.

Εκτός από την περιήγηση στις ψηφιακές συλλογές της υπάρχουν διαθέσιμα στο github και μια σειρά εργαλείων για την αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση των έργων Ακόμα στις ψηφιακές συλλογές φιλοξενούνται και δημιουργικά remixes που δίνουν νέα διάσταση στα έργα και αναδεικνύουν τις δυνατότητες που παρέχει η ελεύθερη χρήση τους.  Για παράδειγμα μπορείτε να περιηγηθείτε στην 5η Λεωφόρο του παρελθόντος και του παρόντος μέσα από φωτογραφίες  του 1911 και του  Google Street View του 2015 ή και να ανακαλύψετε και να παίξετε με τα σχέδια των κτιρίων του 20ου αιώνα της Νέας Υόρκης.

Ο ιστότοπος της Βιβλιοθήκης: http://www.nypl.org/

Η ψηφιακή συλλογή  της βιβλιοθήκης: http://digitalcollections.nypl.org/

Πηγή: https://creativecommons.ellak.gr/


Δημοφιλή Blogs
Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1859 έως το 1949
από User
Ένα χρονολόγιο...
ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;
από Spartan
Πρόκειται για ένα μεγαλιθικό κτίσμα εξωφρενικά μεγάλων διαστάσεων που υπάρχει κοντά στο Αγρίνιο. Αποτελεί μεγάλο μυστήριο το μέγεθος, η παλαιότητα, ο τρόπος κατασκευής, και η χρησιμότητα που είχε (έχει;), ο λόγος δηλαδή για τον οποίο κατασκεύάστηκε. Κατ΄εμέ πρόκειται για πανάρχαιο (προκατακλυσμιαίο πιθανότατα), ασύλληπτα μεγάλο πυραμιδοειδές κτίσμα, μεγαλύτερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί ως τώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που στην κορυφή του απολήγει σε τραπεζοειδούς σχήματος ακρόπολη, αποτελούμενη από ογκόλιθους εκατοντάδων τόνων. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικος, προϊστορικής εποχής μάλιστα, και η ακρόπολη , που όμοιά της δεν νομίζω ότι υπάρχει, φέρει το όνομα "ακρόπολη Θεστιέων" και η περιοχή "Θέστια"
Σχετικά Blogs
Η σημασία της αρχαιολογίας: σκέψη πάνω σε μια έρευνα κοινού
από Zeta Xekalaki
Γιατί συνεχίζουμε να βλέπουμε χρησιμοθηρικά τα κατάλοιπα του παρελθόντος; Γιατί συνεχίζουμε να κατηγορούμε την "αρχαιολογία" για παρακώλυση διαφόρων διαδικασιών; Γιατί επιμένουμε να επιβεβαιωνόμαστε εθνικά μέσω των αρχαιοτήτων όταν αυτό είναι και λάθος και περιττό;
Δύο σπουδαία ελληνικά έργα δημοπρατούνται από τον οίκο Sotheby’s
από User
Αποτυπώνουν τον επιβλητικό Ναό του Δία, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και το μνημείο του Φιλοπάππου.
Αρχείο Blog
2024
2019 (1)
2018 (1)
2017 (2)
2016 (5)
2015 (14)
2014 (34)
2013 (9)
2012 (28)
2011 (2)