Σε μία από τις επισκέψεις μου στην Αργολίδα βρήκα ένα σιδερένιο σκεύος που χρησιμοποιούσαν οι Άραβες νομάδες για να καβουρδίζουν τους κόκκους του καφέ.
Το σπαστό χερούλι στερεωνόταν με δαχτυλίδια και δίπλωνε, για να μπαίνει εύκολα στις αποσκευές ‒μπόγοι ή υφαντοί σάκοι–, χωρίς να τις σκίζει. Ήταν επίσης μακρύ, ώστε να επιτρέπει στους νομάδες να κάθονται μακριά από τη φωτιά όσο έψηναν τους σπόρους, τους οποίους έπρεπε συνεχώς να ανακινούν για να ψηθούν χωρίς να καούν.