Community
Δείτε το προφίλ μου
Αρχαιολόγοι… από κούνια!
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2012 13:35

Μια υπέροχη ιδέα που αφορά το χώρο του εθελοντισμού μας έρχεται από τη Βρετανία. 

Τμήματα εθελοντών σε βρετανικά ιδρύματα πολιτισμού – όπως μουσεία,εκκλησίες,  χορευτικές ομάδες κ.α.  – οργανώνουν ειδικές εθελοντικές ομάδες όπου συμμετέχουν παιδιά. Εκεί, με την επίβλεψη των μεγαλύτερων, συντελούν κι εκείνα σε εργασίες που έχουν οριστεί για τους εθελοντές, ενώ στο τέλος τους απονέμεται το λεγόμενο “Παιδικό Πτυχίο” στην ειδικότητα για την οποία εργάστηκαν. Το πρόγραμμα ονομάζεται Παιδικό Πανεπιστήμιο (Children’s University) και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 – 19 ετών, ανεξαρτήτως κοινωνικής ομάδας και μαθησιακής ικανότητας. Αναφέρεται μάλιστα ότι ενθαρρύνεται η συμμετοχή παιδιών από υποβαθμισμένες κοινωνικές ομάδες ή με μαθησιακές δυσκολίες, τα οποία μπορεί και να μην είχαν άλλη ευκαιρία πρόσβασης σε τέτοιους χώρους.

Έτσι, ένα παιδί που ονειρεύεται ίσως να γίνει αρχαιολόγος ή να εργαστεί σε μουσείο δεν περιμένει να μεγαλώσει για να ζήσει έστω και λίγο την εμπειρία… Ιδρύματα όπως το Κέντρο Αιγύπτου στο Swansea της Ουαλίας προσφέρουν ήδη εθελοντικά προγράμματα  Αιγυπτολογίας -στα πλαίσια του Παιδικού Πανεπιστημίου της Ουαλίας- σε νεαρούς εθελοντές, στο πλαίσιο των οποίων περιλαμβάνονται σεμινάρια αιγυπτιακής τέχνης, ιστορίας και αρχιτεκτονικής αλλά και συντήρησης, υγείας και ασφάλειας και εξυπηρέτησης πελατών! 

Δημοφιλή Blogs
Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1859 έως το 1949
από User
Ένα χρονολόγιο...
ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;
από Spartan
Πρόκειται για ένα μεγαλιθικό κτίσμα εξωφρενικά μεγάλων διαστάσεων που υπάρχει κοντά στο Αγρίνιο. Αποτελεί μεγάλο μυστήριο το μέγεθος, η παλαιότητα, ο τρόπος κατασκευής, και η χρησιμότητα που είχε (έχει;), ο λόγος δηλαδή για τον οποίο κατασκεύάστηκε. Κατ΄εμέ πρόκειται για πανάρχαιο (προκατακλυσμιαίο πιθανότατα), ασύλληπτα μεγάλο πυραμιδοειδές κτίσμα, μεγαλύτερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί ως τώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που στην κορυφή του απολήγει σε τραπεζοειδούς σχήματος ακρόπολη, αποτελούμενη από ογκόλιθους εκατοντάδων τόνων. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικος, προϊστορικής εποχής μάλιστα, και η ακρόπολη , που όμοιά της δεν νομίζω ότι υπάρχει, φέρει το όνομα "ακρόπολη Θεστιέων" και η περιοχή "Θέστια"
Σχετικά Blogs
Αρχαιολόγοι και αυτοκριτική
από Zeta Xekalaki
«Τι κάνω;», «Γιατί αυτό είναι σημαντικό;». Πρόκειται για δύο ερωτήματα στα οποία οι επιστήμονες θα έπρεπε να μπορούν να απαντήσουν αν ήθελαν πραγματικά το αντικείμενό τους να είναι σεβαστό από το ευρύ κοινό. Με αφορμή την έλλειψη σεβασμού ή την άγνοια του κοινού προς το αρχαιολογικό έργο.
Οι αρχαιολόγοι, ο Ιντιάνα Τζόουνς και η CIA
από ptsinari
Σχετικά με το βιβλίο της Σούζαν Χιουκ Άλεν "Classical Spies..."
Αρχείο Blog
2024
2021 (2)
2013 (10)
2012 (39)