Community
Δείτε το προφίλ μου
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2012 14:46

Πριν από λίγους μήνες, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2011, άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαλεβιζίου, το οποίο φιλοξενεί τμήμα της Συλλογής του Νίκου και της Θεανώς Μεταξά. Μιας συλλογής η οποία αποτελεί προϊόν 40χρονης συλλεκτικής προσπάθειας και περιλαμβάνει 2.229 αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται από την 4η χιλιετία π.Χ. έως τον 3ο αι. μ.Χ.

Ζούμε όμως σε μια χώρα όπου Αρχαιολογικές Συλλογές υπάρχουν αρκετές, Αρχαιολογικά Μουσεία ακόμα περισσότερα. Ο ανταγωνισμός λοιπόν είναι μεγάλος. Αυτό φαίνεται να το έχει κατανοήσει η δημοτική αρχή της περιοχής η οποία δεν δείχνει διατεθειμένη να χαλαρώσει τις προσπάθειές της. Έτσι, επιχειρεί να γνωστοποιήσει τη λειτουργία του μουσείου με κάθε διαθέσιμο τρόπο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Μαλεβιζίου, έχουν τοποθετηθεί δεκάδες πινακίδες που κατευθύνουν τους επισκέπτες προς την Αρχαιολογική Συλλογή, σε καίρια σημεία, όπως είναι το αεροδρόμιο και το λιμάνι Ηρακλείου, σε κομβικά σημεία της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα σε αρκετά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, έχουν τοποθετηθεί ενημερωτικές αφίσες και φυλλάδια.

Ίσως θα έπρεπε να παραδειγματιστούν και άλλοι δήμοι ανά την Ελλάδα, στους οποίους μόνο αν φτάσεις κατά τύχη έξω από το Μουσείο της περιοχής τους μπορείς να είσαι σίγουρος ότι το βρήκες.

Δημοφιλή Blogs
Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1859 έως το 1949
από User
Ένα χρονολόγιο...
ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;
από Spartan
Πρόκειται για ένα μεγαλιθικό κτίσμα εξωφρενικά μεγάλων διαστάσεων που υπάρχει κοντά στο Αγρίνιο. Αποτελεί μεγάλο μυστήριο το μέγεθος, η παλαιότητα, ο τρόπος κατασκευής, και η χρησιμότητα που είχε (έχει;), ο λόγος δηλαδή για τον οποίο κατασκεύάστηκε. Κατ΄εμέ πρόκειται για πανάρχαιο (προκατακλυσμιαίο πιθανότατα), ασύλληπτα μεγάλο πυραμιδοειδές κτίσμα, μεγαλύτερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί ως τώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που στην κορυφή του απολήγει σε τραπεζοειδούς σχήματος ακρόπολη, αποτελούμενη από ογκόλιθους εκατοντάδων τόνων. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικος, προϊστορικής εποχής μάλιστα, και η ακρόπολη , που όμοιά της δεν νομίζω ότι υπάρχει, φέρει το όνομα "ακρόπολη Θεστιέων" και η περιοχή "Θέστια"
Αρχείο Blog
2024
2013 (8)
2012 (41)