Community
Δείτε το προφίλ μου
Ένα δολάριο για το μουσείο: δωρεά ή επαιτεία;
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2013 12:14

Αντιδράσεις στον ξενοδοχειακό κόσμο της Αιγύπτου έχει προκαλέσει το σχέδιο του Υπουργείου Επικρατείας για τις Αρχαιότητες το οποίο προβλέπει τη διάθεση μέρους του κόστους διαμονής σε ξενοδοχείο της χώρας σε ταμείο για την ανέγερση του Μεγάλου Μουσείου του Καϊρου. 

Σύμφωνα με το σχέδιο, ένα δολάριο από το κόστος κάθε διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο στην Αίγυπτο δεν θα καταλήγει στο ταμείο του εκάστοτε ξενοδοχείου αλλά σε ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου που θα συμβάλει οικονομικά, στα πλαίσια δωρεάς, στην ανέγερση του Νέου Μουσείου του Καϊρου στη Γκίζα. Η δωρεά ή όχι του δολαρίου πρόκειται να γίνεται μετά την έγκριση του κάθε επισκέπτη και δεν θα είναι υποχρεωτική. Το συνολικό ποσό θα αναγράφεται στην απόδειξη από το ξενοδοχείο ενώ δεν μπορεί να ξεπερνά τα 7 δολάρια σε περίπτωση που οι διανυκτερεύσεις είναι πάνω από επτά. 

Το σχέδιο έχει εγκριθεί ήδη μέσω συμφωνίας των δύο αρμόδιων υπουργείων Τουρισμού και Αρχαιοτήτων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. Εντούτοις έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου, καθώς ο αντιπρόεδρος του φορέα, Χάνι αλ-Σάχερ το χαρακτηρίζει ως έμμεση επαιτεία. Σχολιάζει επίσης ότι η καμπάνια αυτή πραγματοποιείται σε πολύ περίεργη συγκυρία, όπου τόσο το κόστος επισκέψεων στα μνημεία όσο και τα λειτουργικά έξοδα των ξενοδοχείων έχουν αυξηθεί. “Πώς θα αντέξει ο τουρίστας όλο αυτό το βάρος;”, λέει στην εφημερίδα Daily News Egypt. 

Δημοφιλή Blogs
Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1859 έως το 1949
από User
Ένα χρονολόγιο...
ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;
από Spartan
Πρόκειται για ένα μεγαλιθικό κτίσμα εξωφρενικά μεγάλων διαστάσεων που υπάρχει κοντά στο Αγρίνιο. Αποτελεί μεγάλο μυστήριο το μέγεθος, η παλαιότητα, ο τρόπος κατασκευής, και η χρησιμότητα που είχε (έχει;), ο λόγος δηλαδή για τον οποίο κατασκεύάστηκε. Κατ΄εμέ πρόκειται για πανάρχαιο (προκατακλυσμιαίο πιθανότατα), ασύλληπτα μεγάλο πυραμιδοειδές κτίσμα, μεγαλύτερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί ως τώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που στην κορυφή του απολήγει σε τραπεζοειδούς σχήματος ακρόπολη, αποτελούμενη από ογκόλιθους εκατοντάδων τόνων. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικος, προϊστορικής εποχής μάλιστα, και η ακρόπολη , που όμοιά της δεν νομίζω ότι υπάρχει, φέρει το όνομα "ακρόπολη Θεστιέων" και η περιοχή "Θέστια"
Σχετικά Blogs
Το Met παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε 400.000 ψηφιακές εικόνες
από User
Ερευνητές, εκδότες, φοιτητές, καλλιτέχνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα αυτό το τεράστιο οπτικό αρχείο
Σε ηλεκτρονική μορφή, με δυνατότητα δωρεάν αποθήκευσης, τα καλύτερα βιβλία τέχνης από το Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης
από User
Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης προσφέρει δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή τα καλύτερα βιβλία τέχνης
Αρχείο Blog
2024
2021 (2)
2013 (10)
2012 (39)