Community
Δείτε το προφίλ μου
Άλλος με τη βάρκα μας
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2012 11:07

Το «Νησί» έβαλε τη Σπιναλόγκα στη λίστα με τα μνημεία που πρέπει να δει κάθε επισκέπτης της Κρήτης, οδηγώντας έτσι συχνά σε «συνωστισμό» στην αποβάθρα της Πλάκας. Σύμφωνα όμως με ανάρτηση του Γιώργου Λαμπράκη στο κρητικό Prisma News, τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο θα φανταζόταν κανείς.

«Αισχροκέρδεια στα όρια της… ανατριχίλας με φόντο τη Σπιναλόγκα και την επιθυμία των τουριστών, Ελλήνων και ξένων, να επισκεφθούν το θρυλικό νησάκι που κάποτε ήταν τόπος μαρτυρίου για τους χανσενικούς και σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, καταγγέλλουν πολίτες που βρέθηκαν πρόσφατα στην περιοχή!

»Την ώρα που ο τουρισμός φαντάζει ως η μοναδική σανίδα σωτηρίας για την Κρήτη στον καιρό της κρίσης και του οικονομικού μαρασμού, κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής σειράς που ακολούθησε το μπεστ σέλερ της Βικτόρια Χίσλοπ και να… θησαυρίσουν σε βάρος των επισκεπτών.

»Πώς αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν οι τιμές που ζητούν κάποιοι βαρκάρηδες για να περάσουν τους τουρίστες από την περιοχή της Πλάκας στο νησί της Σπιναλόγκας, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες, για μια βαρκάδα που δεν διαρκεί περισσότερα από 5 λεπτά, οι επισκέπτες πρέπει να πληρώσουν μέχρι και 8 ευρώ το άτομο! […]

»Όπως είναι φυσικό, οι εξωφρενικές αυτές τιμές (άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την περιοχή λένε ότι πριν την… άνθηση το αντίτιμο για να περάσει κανείς απέναντι στο νησί ήταν στο μισό) προκαλούν έντονες αντιδράσεις μεταξύ πολλών τουριστών, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου πολλοί ματαιώνουν την εκδρομή στη Σπιναλόγκα, καθώς θεωρούν κοροϊδία να πληρώσουν σε αυτές τις τιμές».

Πηγή

Δημοφιλή Blogs
Η ιστορία των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα από το 1859 έως το 1949
από User
Ένα χρονολόγιο...
ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;;;
από Spartan
Πρόκειται για ένα μεγαλιθικό κτίσμα εξωφρενικά μεγάλων διαστάσεων που υπάρχει κοντά στο Αγρίνιο. Αποτελεί μεγάλο μυστήριο το μέγεθος, η παλαιότητα, ο τρόπος κατασκευής, και η χρησιμότητα που είχε (έχει;), ο λόγος δηλαδή για τον οποίο κατασκεύάστηκε. Κατ΄εμέ πρόκειται για πανάρχαιο (προκατακλυσμιαίο πιθανότατα), ασύλληπτα μεγάλο πυραμιδοειδές κτίσμα, μεγαλύτερο από κάθε άλλο που έχει βρεθεί ως τώρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, που στην κορυφή του απολήγει σε τραπεζοειδούς σχήματος ακρόπολη, αποτελούμενη από ογκόλιθους εκατοντάδων τόνων. Ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως αρχαιολογικος, προϊστορικής εποχής μάλιστα, και η ακρόπολη , που όμοιά της δεν νομίζω ότι υπάρχει, φέρει το όνομα "ακρόπολη Θεστιέων" και η περιοχή "Θέστια"
Σχετικά Blogs
Ο άλλος Καραβάτζιο
από Zeta Xekalaki
Ο Πολιντόρο Καλντάρα ντα Καραβάτζιο ήταν λίγο προγενέστερος πολύ πιο διάσημου ομότεχνου και συντοπίτη του Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο και απολάμβανε στην εποχή του μεγάλη φήμη.
Αρχείο Blog
2024
2013 (8)
2012 (41)