To 4o συμπόσιο ελληνικής γαστρονομίας με θέμα «Δημητριακά: γνωστά, ξεχασμένα και χαμένα». Τα Συμπόσια της Ελληνικής Γαστρονομίας ιδρύθηκαν από τη Μαριάνα Καβρουλάκη, Ανεξάρτητη Ερευνήτρια της Ιστορίας της Ελληνικής Διατροφής και διοργανώνονται από την ίδια και την Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης.
Τα Συμπόσια είναι συναντήσεις που πραγματοποιούνται στην Κρήτη σε διετή βάση και είναι αφιερωμένες στη μελέτη όλων των διαστάσεων του ελληνικού φαγητού και ποτού. Διεξάγονται σε παλιά σχολεία των περιαστιακών και ορεινών περιοχών της Κρήτης ενθαρρύνοντας τη συντήρησή τους. Παρά το σοβαρό τους σκοπό, έχουν ανεπίσημο και χαλαρό χαρακτήρα. Οι συναντήσεις είναι απολαυστικές και σε αυτό συμβάλλουν και τα εξαιρετικά δείπνα στην προετοιμασία των οποίων συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες από τις τοπικές κοινότητες.