Άλλες εκδηλώσεις
12 Φεβρουαρίου 2017 Έναρξη
12 Φεβρουαρίου 2017 Λήξη
11:00 Ώρα
Ελλάδα Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος»), Μανόλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη

Ιστοσελίδα

Γεωφυσικές έρευνες σε μνημεία της Θεσσαλονίκης

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Σωματείο «Φίλοι Μνημείων Θεσσαλονίκης». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσει ο Γρηγόρης Τσόκας, καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, με θέμα «Γεωφυσικές έρευνες σε μνημεία της Θεσσαλονίκης».

Θα ακολουθήσει σύντομη ενημέρωση για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει το Σωματείο το 2017 και θα κοπεί η βασιλόπιτα του Σωματείου στο φουαγέ του Μουσείου.

Το Σωματείο καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του στην εκδήλωση και στη συμμετοχή για τη διαμόρφωση των δράσεών του.  Καλεί, επίσης, όλους τους συμπολίτες να  πυκνώσουν τις τάξεις του και να αγωνιστούν μαζί για την επίτευξη των στόχων του.

Το Σωματείο «Φίλοι Μνημείων Θεσσαλονίκης» έχει σκοπό να συμβάλλει στη διάσωση, προστασία, προβολή και ανάδειξη των μνημείων της Θεσσαλονίκης, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών της Θεσσαλονίκης σε θέματα προστασίας των μνημείων της πόλης και γενικότερα της πολιτιστικής κληρονομιάς της, στην ευαισθητοποίηση και υποστήριξη των φορέων της πόλης μέσω δικτύου εθελοντικών ομάδων δράσεων, καθώς και όλων των φορέων που σχετίζονται με την αποκατάσταση, την ανάδειξη και τη διαχείριση των μνημείων της Θεσσαλονίκης, στην αρωγή προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την εξεύρεση πόρων προς υποστήριξη των ανωτέρω στόχων και στη συνεργασία με διεθνείς φορείς για την προστασία και ανάδειξη των μνημείων.