Άλλες εκδηλώσεις
7 Φεβρουαρίου 2017 Έναρξη
7 Φεβρουαρίου 2017 Λήξη
19:00 Ώρα
Ελλάδα Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»), Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Ιστοσελίδα

Η προέλευση και η ιστορία του ανθρώπινου γένους

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Διάλεξη του Michel Brunet (Καθηγητής του Collège de France στην Έδρα της Παλαιοανθρωπολογίας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Poitiers, πρώην Διευθυντής της μικτής ερευνητικής μονάδας Γεωβιολογίας, Βιοχρονολογίας και Παλαιοντολογίας του CNRS, 2000-2007), με τίτλο «Η προέλευση και η ιστορία του ανθρώπινου γένους. Είμαστε όλοι Αφρικανοί – Αυτά που ξέρουμε… αυτά που νομίζουμε ότι ξέρουμε και… αυτά που αγνοούμε» διοργανώνει το Megaron Plus σε συνεργασία με το Centre National de la Recherche Scientifique, τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Προλογίζει η Αλεξάνδρα Ζαμπετάκη (Ομότ. Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο «Μικροπαλαιοντολογία – Στρωματογραφία»).

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο κύκλου διαλέξεων του CNRS με γενικό θέμα «Ξεπερνώντας τα σύνορα της γνώσης».

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Μέγαρο Μουσικής τιμούν το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS), προσκαλώντας τους πλέον εξέχοντες ερευνητές στον τομέα τους να µας καθοδηγήσουν στο συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης.  Ανοίγοντας τον κύκλο του 2017, ένας από τους μεγαλύτερους Γάλλους παλαιοντολόγους έρχεται να μας μιλήσει για τους μακρινούς μας προγόνους, αλλά και για εμάς τους ίδιους.

Στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30.

Για ζωντανή αναμετάδοση πατήστε εδώ.