Άλλες εκδηλώσεις
28 Μαρτίου 2015 Έναρξη
28 Μαρτίου 2015 Λήξη
09.30 Ώρα
Ελλάδα Αρχαιολογικός χώρος Μαλίων

100 χρόνια ανασκαφές στο μινωικό ανάκτορο Μαλίων

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών (1915-2015) από τις ανασκαφές στο μινωικό ανάκτορο Μαλίων διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό», ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Μαλίων, ο σύλλογος Γυναικών Μαλίων «Εστία» και οι εθελοντές Sarpidonistas.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα διαμορφωθεί ως εξής:

Στις 9.30 το πρωί θα γίνει ανοικτή ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων με τον αρχαιολόγο Αντώνη Βασιλάκη και άλλους ξεναγούς. Από το Ηράκλειο θα φύγει πούλμαν χωρητικότητας 50 ατόμων. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με γραπτό μήνυμα στο τηλ. 6977 479717.

Στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή ημερίδα με αρχαιολόγους εισηγητές στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου Μαλίων. Θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες:

– «100 χρόνια από την ανακάλυψη του ανακτόρου των Μαλίων από τον Ιωσήφ Χατζηδάκη» με τον Αντώνη Βασιλάκη, δρα προϊστορικής αρχαιολογίας και επίτιμο έφορο αρχαιοτήτων.

– «Μάλια. Πολιτικές και οικονομικές όψεις μιας ανακτορικής επικράτειας» με τον Κώστα Χρηστάκη, δρα προϊστορικής αρχαιολογίας.

– «Μινωικά παλάτια και εκπαιδευτικοί περίπατοι στον λαβύρινθο της γνώσης» με την Ειρήνη Γαβριλάκη, προϊστορική αρχαιολόγο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου με ειδίκευση στη μουσειακή αγωγή.

Θα επακολουθήσει συζήτηση, στο πλαίσιο της οποίας θα επιχειρηθεί η σύνδεση της αρχαίας μινωικής κληρονομιάς με τη σύγχρονη πολιτιστική κατάσταση και η διερεύνηση νέων ελπιδοφόρων κατευθύνσεων.