Συνέδρια
5 Μαρτίου 2015 Έναρξη
7 Μαρτίου 2015 Λήξη
Ελλάδα Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη

Το αρχαιολογικό έργο το 2014 στη Μακεδονία και τη Θράκη

5-7 Μαρτίου 2015

Με 93 ανακοινώσεις και 221 συνέδρους θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για τις ανασκαφές του 2014 στη Μακεδονία και τη Θράκη. Φέτος, είναι η εικοστή όγδοη χρονιά αυτών των Συναντήσεων όπου παρουσιάζεται πληθώρα νέου αρχαιολογικού υλικού, δημοσιοποιούνται σημαντικές ανακοινώσεις και διατυπώνονται γόνιμες παρατηρήσεις και συνθετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις σχετικές με τις αρχαιότητες της Μακεδονίας και Θράκης.

Αρχαιολόγοι από τις Εφορείες, το Πανεπιστήμιο και τις ξένες αρχαιολογικές αποστολές προσφέρουν και μοιράζονται τη χαρά της νέας γνώσης. Μια γνώση που κοινοποιείται άμεσα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα μέσω των Πρακτικών που εκδίδονται ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Μήτκα, την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 και ώρα 9.00, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Αρωγοί του Αρχαιολογικού Έργου είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ.

ΑΕΜΘ 2014_ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ