Εκθέσεις
9 Φεβρουαρίου 2018 Έναρξη
4 Μαρτίου 2018 Λήξη
Καθημερινές (εκτός Τρίτης) 09.00-16.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00-15.00 Ώρα
Ελλάδα Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα

Τηλ.: 210-3231397
e-mail.: mveathen@otenet.gr
Ιστοσελίδα

Σμύρνη-Αθήνα

9 Φεβρουαρίου - 4 Μαρτίου 2018

Έκθεση ζωγραφικής της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη με θέμα «Σμύρνη-Αθήνα, Ubi bene ibi patria», η οποία πλαισιώνεται από σπάνια κειμήλια της Ενώσεως Σμυρναίων, διοργανώνει το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία.

Σχετικά με το θέμα της έκθεσης η καλλιτέχνης σημειώνει: «Πρόκειται για μία αφηγηματική έκθεση, εμπνευσμένη από τη λογοτεχνία, αλλά και από σπάνιο αρχειακό υλικό και κειμήλια της Ενώσεως  Σμυρναίων, μία συλλογή από “θραύσματα” της ιστορίας, που συνδυάζονται με σκηνές ανέμελης καθημερινότητας, και προβάλλουν τα ιστορικά γεγονότα με έναν άλλο, εξίσου εύγλωττο τρόπο. Παιχνιδίσματα της μνήμης και της φαντασίας, που μας ξαφνιάζουν ευχάριστα με τη ζωντάνια τους και μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα της εποχής των αρχών του 20ού αιώνα, ακυρώνοντας τη λήθη που φέρνει ο χρόνος».

H Α. Χατζηγιαννάκη γεννήθηκε στον Πειραιά από γονείς Μικρασιατικής καταγωγής, έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις και έχει παρουσιάσει τρεις ατομικές – «Σελασφόρος Αύγουστος» (Πύργος Σαντορίνης, 2014), «Το Ταξίδι» (Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος, 2016) και «Pixels and Colors of Smyrna» (Ψηφιακό Μουσείο Ν. Σμύρνης, 2017).