Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, παρουσιάστηκε το βιβλίο του στρατηγού Τριαντάφυλλου Παπαζώη, «Ο Μέγας Αλέξανδρος με την οικογένειά του είναι θαμμένοι στους βασιλικούς τάφους ΙΙ και ΙΙΙ της Βεργίνας». Το βιβλίο εκδόθηκε από την Εκδοτική Ερμής της Λένας Σαββίδη, ενώ άρθρα του συγγραφέα είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν το περιοδικό «Αρχαιολογία και Τέχνες».

Την παρουσίαση έκαναν η Βίκυ Παπαζώη, κόρη του εκλιπόντος συγγραφέα, η οποία αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του πατέρα της, η εκδότρια Λένα Σαββίδη, ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Αλευρομάγειρος, η Ελένη Αρβελέρ, που υποστήριξε με επιπλέον επιχειρήματα τις απόψεις του συγγραφέα, και η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη, ανασκαφέας της Βεργίνας από τον καιρό του Ανδρόνικου, η οποία αντέταξε στις θέσεις Παπαζώη-Αρβελέρ ανασκαφικά τεκμήρια και αρχαιολογικές μαρτυρίες.

Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα έντονη, χωρίς ωστόσο να καταλήξει κατ’ ανάγκην σε συμπεράσματα, καθώς όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν το βιβλίο του Τ. Παπαζώη αφενός και τις σχετικές αρχαιολογικές δημοσιεύσεις αφετέρου.