H MONUMENTA και το ΔΙΑΖΩΜΑ, με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, του πολιτιστικού συλλόγου Καλάμου και του Αρβανίτικου Πολιτιστικού Συλλόγου «ΜΠΕΣΑ», οργανώνουν μια διαφορετική περιήγηση στο Αμφιάρειο, ένα από τα ωραιότερα αρχαία ιερά της Αττικής. Η περιήγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017, στις 11 π.μ.

Μέλη της MONUMENTA θα μιλήσουν για την ιστορία του ιερού, μαντείου και θεραπευτηρίου του Αμφιαρείου, για τα έργα προστασίας και ανάδειξης  που πραγματοποιήθηκαν, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μνημεία, αλλά και τους τρόπους που οι πολίτες μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία τους.

Το 2011, η MOΝUMENTA, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συμβάλλει ώστε το Αμφιάρειο να βρει τη θέση που του αξίζει στην καθημερινή ζωή των κατοίκων, παραθεριστών και φίλων του Καλάμου και της ευρύτερης περιοχής. Έτσι, κάθε καλοκαίρι οργανώνει τη δωρεάν περιήγηση με στόχο οι κάτοικοι, οι μόνιμοι παραθεριστές να γνωρίσουν το Αμφιάρειο. Η συμμετοχή του κόσμου στις έξι περιηγήσεις που έχουν γίνει ήταν πολύ μεγάλη, περίπου 800 άτομα.

Το Αμφιάρειο βρίσκεται στα ΒΑ της Αττικής, στην περιοχή του Ωρωπού, κοντά στον οικισμό Κάλαμο. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με ΙΧ.

Η συνάντηση είναι στην είσοδο του χώρου. Η περιήγηση είναι δωρεάν (πληροφορίες: 6973308857).