«Η Μεγάλη Νηίθ, δημιουργός του κόσμου» βγαίνει από τις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και αφηγείται την άγνωστη ιστορία της. Πρόκειται για ένα σύνολο χάλκινων αναθηματικών αγαλματίων της πανίσχυρης και αρχέγονης αιγυπτιακής θεότητας Νηίθ, που παρέμεινε κυρίαρχη στην χώρα του Νείλου από την τέταρτη χιλιετία π.Χ. μέχρι και τον 4ο αι. μ.Χ.

Η «Μεγάλη Νηίθ, δημιουργός του κόσμου» αναδύθηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στην Αίθουσα του Βωμού (Αίθ. 34), στο πλαίσιο της επιτυχημένης δράσης «Αθέατο Μουσείο», που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Θα παραμείνει εκεί έως την Κυριακή 22 Μαΐου 2017.

Στις 7 και 28 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή, και στις 23 Απριλίου και 7 Μαΐου, ημέρα Κυριακή, και ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου θα υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και θα συνομιλούν μαζί τους για τη «Μοναδική και μυστηριώδη Νηίθ, τη γηραιότερη από τους θεούς» και τις ποικίλες όψεις της θρησκευτικής λατρείας στη μαγική γη του Νείλου.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η  δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλ. επικοινωνίας: 213 214 891.