Έχετε δει από κοντά τους αποκριάτικους «κουδουνάτους» και «φουστανελάτους» της Νάξου; Έχετε περπατήσει στις ανοιξιάτικες πλαγιές της Ανάφης; Έχετε μπει ποτέ στο εργαστήρι ενός μαρμαρογλύπτη της Τήνου; Έχετε χορέψει σε κυκλαδίτικα πανηγύρια ως το πρωί υπό τους ήχους του βιολιού και του λαούτου; Έχετε βοηθήσει τους «πανηγυράδες» της Σίφνου να οργανώσουν το γλέντι τους;

Έναν πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο πλαίσιο της έκθεσης «Robert McCabe. Αναμνήσεις και Μνημεία του Αιγαίου», η οποία περιλαμβάνει δύο ενότητες με διαφορετικό θέμα αλλά με κοινό στοιχείο τις ελληνικές θάλασσες και το ρόλο που διαδραμάτισαν στις κοινωνίες των ανθρώπων στο Αιγαίο ανά τους αιώνες.

Μοιραστείτε, λοιπόν, μια φωτογραφία από τις δικές σας Κυκλάδες στο instagram έως τις 30 Μαρτίου με το hashtag #mycyclades και μπείτε στην κλήρωση για δύο αριθμημένα αντίτυπα φωτογραφιών της έκθεσης «Robert McCabe. Αναμνήσεις και Μνημεία του Αιγαίου», υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Θεματικές του διαγωνισμού: Παραθαλάσσιοι αρχαιολογικοί χώροι, Κυκλάδες, επαγγέλματα, παραδοσιακές γιορτές (πανηγύρια) και έθιμα.