Τον τίτλο του αντεπιστέλλοντος εταίρου αποφάσισε, ομόφωνα, να απονείμει το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ στον Καθηγητή Bernard Flusin, αναγνωρίζοντας το πολυετές διδακτικό του έργο και την πολύτιμη ερευνητική και συγγραφική συνεισφορά του στην επιστήμη της βυζαντινής φιλολογίας που τον κατατάσσουν, διεθνώς, ανάμεσα στους πλέον διαπρεπείς βυζαντινολόγους.

Ο Bernard Flusin είναι Καθηγητής της Βυζαντινής Φιλολογίας και Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και Διευθυντής Σπουδών στην «École pratique des hautes études (Section des Sciences religieuses)» του Παρισιού.

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19.00, στο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ, στο κτίριο «Μέλισσα» (Βασ. Όλγας 36).

Τον έπαινο προς τον τιμώμενο θα εκφωνήσει ο Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Συμεών Πασχαλίδης. Στην αντιφώνησή του ο τιμώμενος θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Η Βυζαντινή Αγιολογία και η επιστημονική έρευνα: οι σύγχρονες τάσεις».

«Το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ επιθυμώντας να τιμήσει διαπρεπείς βυζαντινολόγους απονέμει σε καταξιωμένους επιστήμονες, πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές, η συμβολή των οποίων στην ανάδειξη, προώθηση και διάδοση του βυζαντινού πολιτισμού έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως σημαντική, τον τίτλο του Αντεπιστέλλοντος Εταίρου» αναφέρουν οι διοργανωτές.