Oικογενειακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Ανάκληση Αναμνήσεων: Τι θυμάμαι από την παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου;» διοργανώνει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο (ΒΒΕΜ). Το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 χρόνων και τις οικογένειές τους, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 και ώρες 11:00-12:30 από το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του ΕΜΠ.

Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα, με τη μέθοδο του ιστορικού, να συλλέξουν στοιχεία για τη Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου αξιοποιώντας τόσο τα δεδομένα από το χώρο και τις συλλογές του Μουσείου, όσο και από τους ίδιους τους πρώην εργαζόμενους που λειτουργούν ως ζωντανές πηγές.

Οι πρώην εργαζόμενοι μοιράζονται με τους συμμετέχοντες τις αναμνήσεις τους από την περίοδο εργασίας τους στην Εταιρεία ενώ ο ίδιος ο χώρος, ανενεργός πλέον σήμερα, ζωντανεύει και δίνει νόημα στις αφηγήσεις τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι συμμετέχοντες έχουν μία μοναδική ευκαιρία συνδιαλλαγής με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας, παίρνοντας συνέντευξη από αυτούς και συνδυάζοντας τα στοιχεία που ανακαλύπτουν με το χώρο (με όποιο μέσο επιλέξουν, έντυπο, οπτικοακουστικό, ψηφιακό κ.λπ.).

Η οικονομική συμμετοχή είναι 6 ευρώ για κάθε άτομο και 5 ευρώ για αδέλφια.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του ΒΒΕΜ 22920-25575 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-13:00).

Σημείο συνάντησης: Είσοδος του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου (στις 10:45).