Tο 56ο Γυμνάσιο Αθήνας και η ΜΟΝUMENTA  διοργανώνουν εκδήλωση γνωριμίας με το σχολείο, μέσα από μια περιήγηση στους χώρους του, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 και ώρα 18.00 (Αχαΐας 3, Αμπελόκηποι). Την ίδια ημέρα θα αναρτηθούν οι ενημερωτικές πινακίδες που σχεδίασαν οι δύο φορείς προκειμένου η μαθητική κοινότητα, οι γονείς αλλά και όλος ο κόσμος που επισκέπτεται το σχολείο ή περνά έξω από αυτό να ενημερώνεται για την ιστορία και την αρχιτεκτονική του σχολικού κτηρίου.

Το 56ο Γυμνάσιο Αθήνας στεγάζεται σε ένα σχολικό κτήριο που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Άγγελο Σιάγα, με τις αρχές του μοντέρνου κινήματος τη δεκαετία του 1930. Η ιστορία και η αρχιτεκτονική του ερευνήθηκαν από τους μαθητές του Γυμνασίου, στο πλαίσιο ενός πολύπλευρου εκπαιδευτικού προγράμματος που διεξάγει η Συντακτική και Φωτογραφική Ομάδα του Εργαστηρίου Πληροφορικής του 56ου Γυμνασίου Αθήνας.

«Το σχολείο που ταξιδεύει», έτσι ονόμασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι καθηγητές τους, με τη συνεργασία της MONUMENTA, στην αναζήτηση πληροφοριών για το κτήριο όσο και στη συλλογή των προφορικών μαρτυριών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καταγραφή και ανάδειξη κτηρίων του 19ου και 20ού αιώνα στην Αθήνα», με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.