Μανόλης Ι. Στεφανάκης, Ευαγγελία Δημητρίου, Τα Νομίσματα της Νήσου Ρόδου κατά την Αρχαιότητα. Ιαλυσός – Λίνδος – Κάμιρος – Ρόδος, εκδ. Ινστιτούτο του Βιβλίου – Καρδαμίτσα, Αθήνα 2016, σελ. 224. ISBN: 978-960-354-389-3

Ο Μανόλης Ι. Στεφανάκης υπηρετεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας–Νομισματικής, στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Διευθύνει, από πλευράς Πανεπιστημίου Αιγαίου, την Αρχαιολογική Έρευνα στην Κυμισάλα (Ρόδος), που διενεργείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου από το 2006. Συνεκδίδει, με τον δρα Νίκο Λίτινα, το επιστημονικό αρχαιογνωστικό περιοδικό Ευλιμένη: Μελέτες στην Κλασική Αρχαιολογία, την Επιγραφική, τη Νομισματική και την Παπυρολογία, καθώς και τη σειρά Ευλιμένη: Σειρά Αυτοτελών Εκδόσεων (Ρέθυμνο: Μεσογειακή Αρχαιολογική Εταιρεία). Έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα σχετικά με το αντικείμενο της Κλασικής Αρχαιολογίας και της Αρχαίας Ελληνικής Νομισματικής, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η Ευαγγελία Δημητρίου είναι αρχαιολόγος, απόφοιτη της Κατεύθυνσης Αρχαιολογίας του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών και παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ο Αρχαίος Μεσογειακός Κόσμος: Ιστορία και Αρχαιολογία» στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στην αρχαιολογική έρευνα στην Κυμισάλα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από τη νομισματική των ελληνιστικών χρόνων, την αρχιτεκτονική της πρώιμης Εποχής του Σιδήρου και τις ταφικές πρακτικές στον αρχαίο ελληνικό κόσμο.