Το 4ο bazaar βιβλίων του Μουσείου Μπενάκη διοργανώνεται και φέτος στο Κτήριο της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138), από την Πέμπτη 19 μέχρι και την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00-18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00-22:00).

Στο bazaar θα διατεθούν 240 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50 και 70% επί της τιμής πώλησής τους, ενώ παράλληλα, θα υπάρχει τμήμα με second hand βιβλία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, καθώς και επιλεγμένα αντικείμενα του Πωλητηρίου σε ειδικές τιμές.

BAZAAR 2016_ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Οι θεματικές των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Αρχιτεκτονική, μέχρι τη Φωτογραφία και την Ευρωπαϊκή τέχνη.

Για πρώτη φορά και ειδικά για όσους βρίσκονται εκτός Αθήνας, το Μουσείο «μεταφέρει» το bazaar βιβλίων και διαδικτυακά στη διεύθυνση bazaar.benaki.gr, από τις 19 έως τις 22 Μαΐου.

Την Κυριακή 22 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 14:00, τα παιδιά και οι νεαροί επισκέπτες του bazaar βιβλίων θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη δημιουργική δράση «Χαρτογράφηση της επιθυμίας: Η εμπειρία του τόπου και των διαδρομών», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία».

Τέλος, κατά τη διάρκεια του bazaar βιβλίων, το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με την ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, καλεί τους επισκέπτες να συνεισφέρουν στην κάλυψη βασικών αναγκών των προσφύγων και των ασυνόδευτων παιδιών, συμβάλλοντας έτσι στη δράση της Οργάνωσης. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να προσφέρουν ένα παιδικό βιβλίο για τα μικρά προσφυγόπουλα.

Τα αναγκαία είδη που θα συγκεντρωθούν στο χώρο του Μουσείου είναι: παιδικές πάνες (όλων των μεγεθών), βρεφικά και παιδικά ρούχα (0-5 ετών) και βρεφικά γάλατα (κυρίως 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας).