Δύο νέα εργαστήρια φωτογραφίας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει η MONUMENTA, πάντα στο πλαίσιο της θεματικής «Φωτογραφίζοντας Μνημεία».

—«Εισαγωγή στη φωτογράφιση μνημείων», 14, 15 και 19 Μαΐου 2016, Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης και η MONUMENTA διοργανώνουν σύντομο –αλλά εντατικό– εργαστήριο για αρχάριους που επιθυμούν να γνωρίσουν τα βασικά γύρω από τη φωτογράφιση αρχαιοτήτων, νεότερων αρχιτεκτονικών μνημείων και του αστικού τοπίου.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει δύο συναντήσεις με παρουσιάσεις ιστορικού και σύγχρονου φωτογραφικού υλικού, εκμάθηση λειτουργιών ψηφιακής μηχανής και βασικών τεχνικών φωτογραφικής λήψης, πρακτική εξάσκηση και κριτική ανάλυση εικόνων και μια συνάντηση όπου θα παρουσιαστούν εξειδικευμένες τεχνικές λήψης, επεξεργασίας και σύνθεσης φωτογραφικών εικόνων.

Εισηγητές: Στέργιος Καράβατος, Στέφανος Τσακίρης,  Μικέλε Τροϊάνι.

Κόστος συμμετοχής: Πλήρες: 80 €. Μειωμένο: 70 € (μέλη MONUMENTA, ΣΑΘ & φοιτητές).

Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής: monumentathessaloniki@gmail.com

«Αθηναϊκά μνημεία: Χτες και σήμερα», 12, 14, 19, 21, 26 Μαΐου, 2 Ιουνίου, Αθήνα

Εργαστήριο με θέμα τα μνημεία της Αθήνας –παλαιά και νέα– που εντάσσονται στην πολυποίκιλη αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης. Για αρχάριους που επιθυμούν τα βασικά γύρω από τη φωτογράφιση αρχαιοτήτων, νεότερων αρχιτεκτονικών μνημείων και του αστικού τοπίου. Παρουσιάσεις ιστορικού και σύγχρονου φωτογραφικού υλικού, εκμάθηση λειτουργιών ψηφιακής μηχανής και βασικών τεχνικών φωτογραφικής λήψης και επεξεργασίας, πρακτική εξάσκηση και κριτική ανάλυση εικόνων.
Εισηγητής: Jeff Vanderpool.

Κόστος: 90 € / 80 € μέλη MONUMENTA / 60 € φοιτητές.

Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής: 6973308857, info@monumenta.org