Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Ερευνητικό Εργαστήριο Προηγμένων Διεπιστημονικών Εφαρμογών στη Συντήρηση-Ανάδειξη Εικαστικών Έργων και Βιβλιακού-Αρχειακού Υλικού – «ARTICON», με την υποστήριξη της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών ΤΕΙ Αθήνας, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Ζητήματα διάγνωσης και συντήρησης χαρτώου υλικού», την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου (10:00-16:00), στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

Στόχος της είναι η ανάδειξη προβλημάτων διάγνωσης και συντήρησης των συλλογών πολιτιστικών φορέων και η ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπισή τους. Η ημερίδα αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφετηρία μιας συλλογικής προσπάθειας που αποσκοπεί στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ εργαστηρίων συντήρησης χαρτώου υλικού και της ενημέρωσης των επιστημόνων και επαγγελματιών του χώρου. Σημαντικοί πολιτιστικοί φορείς συνδράμουν στις εργασίες της παρουσιάζοντας το περιεχόμενο χαρτώων συλλογών που φυλάσσουν και των ζητημάτων που αυτές θέτουν σχετικά με τη διάγνωση/έρευνα και συντήρησή του.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 210 3418011, Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ: Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος, τηλ. 210 3418051.

ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΩΟΥ ΥΛΙΚΟΥ_ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ