Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο «Ιστορίης Επίσκεψις», διοργανώνει για τρίτη χρονιά το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεχίζοντας τις συστηματικές προσπάθειές του για την ανάπτυξη του επιστημονικού διαλόγου μεταξύ των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδιώκεται, μέσω εποπτικών μαθημάτων πυκνής στόχευσης, να έρθουν οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε επαφή με τους τρέχοντες προβληματισμούς και τις νέες κατευθύνσεις της Ιστορίας,να καταδειχθεί η ιστορικότητα των εννοιών και να συνεξεταστεί η ελληνική ιστορία με την ιστορία όμορων ή μη λαών.

Τα μαθήματα, συνολικής διάρκειας 66 ωρών, καλύπτουν ευρύτατες θεματικές που εκκινούν από τον αρχαίο κόσμο έως και τη σύγχρονη εποχή.

Το πρόγραμμα προσφέρεται αφιλοκερδώς από το διδακτικό προσωπικό του Τμήματος και δεν συνεπάγεται οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν από τις 2 Οκτωβρίου έως και τις 7 Νοεμβρίου 2015 κάθε Παρασκευή (16.00-21.00) και Σάββατο (09.00-15.00) στο αμφιθέατρο «Αντ. Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Σε όσους συμμετάσχουν θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Αιτήσεις συμμετοχής: 1-21 Σεπτεμβρίου 2015. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Τομέα Ιστορίας 2107277400.

Αναλυτικά στοιχεία για το πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής σε αυτό καθώς και η αίτηση συμμετοχής βρίσκονται αναρτημένα εδώ.

ΙΣΤΟΡΙΗΣ_ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ_2015_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ