Μετά από ένα συναρπαστικό καλοκαίρι, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γίνεται o απόλυτος προορισμός για τα παιδιά και το πρώτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου!  Ο τελευταίος κύκλος του Summer Camp, από 31 Αυγούστου μέχρι 4 Σεπτεμβρίου,  προσφέρει στους μικρούς μας φίλους τις τελευταίες στιγμές καλοκαιρινής ανεμελιάς και παιχνιδιού,  πριν από την επιστροφή τους στο σχολείο.

Τα παιδιά θα μάθουν πώς ξεκίνησαν όλα… Θα ανακαλύψουν τα 4 στοιχεία της φύσης μέσα από τα αντικείμενα του Μουσείου και θα απολαύσουν διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική, χειροτεχνία, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες σε μία εβδομάδα γεμάτη παιχνίδι, χαρά και δημιουργία.

Αρχαίοι τεχνίτες, παντοδύναμοι θεοί, παράξενα πλάσματα  και κοσμογυρισμένοι έμποροι χρησιμοποίησαν τη γη, το νερό, τη φωτιά και τον αέρα και αφηγούνται καθημερινά τις ιστορίες τους.

Το πρόγραμμα του Summer Camp

Ημέρα 1η / Γη: Με αφετηρία τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, τα παιδιά γνωρίζουν τις πρώτες ύλες και τους καρπούς της γης. Φαντάζονται τη θεά της γονιμότητας που λάτρευαν οι αρχαίοι Κυκλαδίτες και δημιουργούν τα δικά τους ειδώλια.

Ημέρα 2η / Νερό: Τα παιδιά εμπνέονται από τη μυθολογία και τα αγγεία του μουσείου, μαθαίνουν αρχαίους μύθους για τη δημιουργία του κόσμου, το νερό και τους θεούς που το προστάτευαν, και στο τέλος τους εικονογραφούν.

Ημέρα 3η / Αέρας: Τα παιδιά μαθαίνουν για τη δύναμη του αέρα, μέσα από κατασκευές, παντομίμα και παιχνίδια ρόλων. Φτιάχνουν αυτοσχέδια φτερά και ανεβαίνουν στους ορόφους του μουσείου για να ανακαλύψουν τους φτερωτούς θεούς των αρχαίων Ελλήνων.

Ημέρα 4η / Φωτιά: Τα παιδιά αναζητούν στις αίθουσες του μουσείου αντικείμενα που φτιάχτηκαν με τη βοήθεια της φωτιάς και του θεού Ηφαίστου. Στη συνέχεια, συνδυάζουν τις γνώσεις και τα υλικά τους για να φτιάξουν εύχρηστα αντικείμενα.

Ημέρα 5η / 4 Στοιχεία: Ένα παιχνίδι εξερεύνησης στο μουσείο. Τα παιδιά αναζητούν αρχαία και σύγχρονα υλικά, τα αντιστοιχίζουν με τα στοιχεία της φύσης και κατασκευάζουν ένα αναμνηστικό mobile.

Πληροφορίες

Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-13.00 (με διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα).

Ηλικίες: 4-8 ετών. Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ηλικιακές ομάδες με έναν υπεύθυνο ανά ομάδα.

Συμμετοχή: 80€. Φίλοι ΜΚΤ: 65€ (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο). Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: 65€.

Υπεύθυνες εργαστηρίων: Κατερίνα Σταμίδη, Ιωάννα Ζαχαροπούλου.

Πληροφορίες-κρατήσεις θέσεων: 210 7294220.