Ο τάφος του Τουτανκχαμών κατασκευάστηκε για τη Νεφερτίτη, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν θάλαμοι που δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Τα παραπάνω προτείνει ο αιγυπτιολόγος Νίκολας Ριβς μετά από έρευνα στοιχείων που προέκυψαν από πρόσφατες έρευνες στον τάφο. Σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Amarna Royal Tombs Project Occasional Paper 1, o Ριβς, ειδικός τόσο στην αρχαιολογία της Κοιλάδας των Βασιλέων όσο και την ιστορική περίοδο που είναι γνωστή ως «εκτεταμένη εποχή της Αμάρνα» (περ. 1351– 1320 π.Χ.), σχολιάζει μια σειρά εικόνων των τοίχων του ταφικού θαλάμου του Τουτανκχαμών στον τάφο KV 62 της Κοιλάδας των Βασιλέων, που προέκυψαν μετά από σάρωση υψηλής ανάλυσης. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του, οι νέες σαρώσεις αποκαλύπτουν διακριτά γραμμικά ίχνη κάτω από το κονίαμα των ζωγραφικών παραστάσεων στον θάλαμο. Αφού χαρτογραφούνται και σχολιάζονται στο άρθρο, αυτά τα ίχνη ερμηνεύονται ως «φαντάσματα» δύο μέχρι σήμερα άγνωστων θυρών που θα μπορούσαν να δίνουν πρόσβαση σε: (1) έναν ακόμα ανεξερεύνητο αποθηκευτικό θάλαμο φαινομενικά σύγχρονο με την ταφή του Τουτανκχαμών και (2) μια «συνέχεια» του KV 62 προς τα βόρεια που έχει κατασκευαστεί πριν την ταφή του παιδιού-φαραώ και που περιέχει την αδιατάρακτη ταφή της αρχικής ιδιοκτήτριας του τάφου, της βασίλισσας Νεφερτίτης!

«Η πρόταση που προβάλλεται εδώ, ότι ο KV 62 ξεκίνησε να κατασκευάζεται αλλά και πρωτοχρησιμοποιήθηκε για την ταφή της Νεφερτίτης, συνδέεται και με στοιχεία που έχουν ήδη σημειωθεί σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση του μεγαλύτερου μέρους τής (κατάλληλης για συμβασιλέα) ταφικής σκευής της κυρίας αυτής από τον Τουτανκχαμών», προτείνει ο Ριβς, ο οποίος έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι η Νεφερτίτη τελείωσε τη ζωή της ως φαραώ. Παρόλα αυτά, ο χρόνος και η τεχνολογία θα δείξει αν η περίφημη βασίλισσα βρίσκεται στην πραγματικότητα κάτω από ζωγραφισμένο τοίχο του Τουτανκχαμών, όπως προτείνει ο αιγυπτιολόγος.