Το Εργαστήριο Συντήρησης Αρχιτεκτονικών Στοιχείων του ΤΕΙ Αθήνας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων και υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθήνας, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τη μελέτη και συντήρηση ψηφιδωτών δαπέδων in situ, χρηματοδοτούμενο από το ίδρυμα J.M. Kaplan.

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 3 εβδομάδων (100 ώρες), και θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Σεπτεμβρίου – 18 Οκτωβρίου 2015. Συμπεριλαμβάνει μια εβδομάδα θεωρητικής κατάρτισης, που θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήριο Συντήρησης Αρχιτεκτονικών Στοιχείων του ΤΕΙ Αθήνας, και 2 εβδομάδες πρακτικής εξάσκησης που θα πραγματοποιηθούν στη Ρωμαϊκή Βίλα στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας. Το σεμινάριο έχει στόχο την κατάρτιση συντηρητών στα παρακάτω θέματα:

– Ιστορία και δεοντολογία στη συντήρηση ψηφιδωτών δαπέδων – Νέες προσεγγίσεις.

– Μέθοδοι αξιολόγησης και τεκμηρίωσης της κατάστασης διατήρησης – Παθολογία των υλικών κατασκευής.

– Σχεδιασμός κονιαμάτων συντήρησης και αποκατάστασης.

– Οργάνωση και διαχείριση των επεμβάσεων.

– Σχεδιασμός προγράμματος παρακολούθησης για τη μακροχρόνια διατήρηση ψηφιδωτών δαπέδων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Συντηρητές Αρχαιοτήτων που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στο πεδίο της συντήρησης, αποκατάστασης και προστασίας ψηφιδωτών δαπέδων. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, ενώ θα εξεταστεί η οικονομική υποστήριξη των συμμετεχόντων που θα χρειαστεί να μετακινηθούν και να διαμείνουν στην Αθήνα για το σεμινάριο.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 1-30 Ιουλίου 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα υποβολής για την αίτηση συμμετοχής τους (εδώ) και να υποβάλλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: aclab@teiath.gr

Πληροφορίες: schlouve@teiath.gr