Τα ξύλινα αφιερώματα από το παλλεσβιακό Ιερό του Μέσσου επέλεξε να παρουσιάσει στο κοινό, στο πλαίσιο της δράσης «Αρχαιολογικό Εύρημα του Μήνα» για τον Ιούνιο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

Ως κύριο έκθεμα επιλέχθηκε ένα σχεδόν ακέραιο ξύλινο διπλό κτένι των αρχαϊκών χρόνων, το οποίο βρέθηκε μέσα σε πηγάδι-αποθέτη του Ιερού κατά τις ανασκαφικές έρευνες του 2004. Συνοδευτικά θα εκτεθούν μερικά ιδιαίτερα συνευρήματά του από ξύλο (κεφαλή ειδωλίου, τμήμα μουσικού οργάνου, διακοσμητικά ανάγλυφα στοιχεία αστραγάλου, καρποί κ.ά.), αλλά και μεταλλικά αντικείμενα, όστρεα, κ.ά.

Το έκθεμα του μήνα για τον Ιούνιο θα συνοδεύεται επίσης από ψηφιακή προβολή, που θα παρουσιαστεί σε τρεις οθόνες στην είσοδο και στο χώρο έκθεσης του ευρήματος στο ισόγειο του Μουσείου, καθώς και στο χώρο του κυλικείου.

Η παρουσίαση των ευρημάτων θα γίνει την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, στις 20:00, στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης. Μετά το τέλος των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ παραγωγής του 2001 «Στα ίχνη των Χαμένων Χρωμάτων, Πολύχρωμα μάρμαρα της αρχαίας Ελλάδας» σε σκηνοθεσία Elli Kriesch.

Να θυμίσουμε ότι το γενικό θέμα της δράσης «Το Αρχαιολογικό Εύρημα του Μήνα» για το 2015 είναι «Θρησκείες και Ιερά στη Λέσβο, από το χθες στο σήμερα».