Μπλε χρώμα θα αποκτήσουν σημαντικά μνημεία και μουσεία της Κύπρου την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015. Με αυτό τον τρόπο το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου συμμετέχει στην παγκόσμια εκδήλωση Light it Up Blue, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό.

Συγκεκριμένα με μπλε χρώμα θα φωταγωγηθούν τα μεσαιωνικά κάστρα Λεμεσού, Κολοσσίου και Λάρνακας, ο αρχαιολογικός χώρος Χοιροκοιτίας και η μεσαιωνική αγρέπαυλη Κουκλίων. Θα φωταγωγηθεί επίσης το Κυπριακό Μουσείο, καθώς και τα αρχαιολογικά μουσεία των επαρχιών Λεμεσού και Λάρνακας, και το Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Μαρίου-Αρσινόης, Πόλη Χρυσοχούς.

«Η συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό και οι οικογένειές τους αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Τμήματος Αρχαιοτήτων για προστασία, προβολή και προώθηση της αρχαιολογικής μας κληρονομιάς, με στόχο το όφελος ολόκληρης της κοινωνίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου.

«Πεποίθηση του Τμήματος Αρχαιοτήτων είναι ότι ο πολιτισμός μας ανήκει σε όλους τους πολίτες και ότι η ανάπτυξη της γνώσης ως προς τη σημασία των αρχαιολογικών αξιών, και η διατήρησή τους, συμβάλλει άμεσα στη δημιουργία ορθής βάσης για κοινωνική ευημερία» καταλήγει η ανακοίνωση.