Μια γηραιά σοφή κουκουβάγια αφηγείται ιστορίες από το παρελθόν της. Επισκέπτεται τους εκθεσιακούς χώρους τριών διαφορετικών ιστορικών περιόδων στο Μουσείο Μπενάκη και φέρνει στο νου της στιγμές κατά τις οποίες ορισμένες μορφές από τα αντικείμενα ζωντανεύουν. Κάθε ιστορία λαμβάνει χώρα σε ένα περιβάλλον σύμφωνο με την ιστορική εποχή που αφηγείται, ενώ οι πρωταγωνιστές της χρησιμοποιούν τη γλώσσα της εποχής.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Έτη, Χρόνια και Ζαμάνια» που δημιουργήθηκε από μια ομάδα εννέα παιδιών ηλικίας 8-11 ετών, υπό την καθοδήγηση της Χριστίνας Ντεπιάν, κατά τη διάρκεια πέντε εργαστηρίων στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη.

Ο τίτλος της ταινίας, «Έτη, Χρόνια και Ζαμάνια», αποτελείται από τρεις λέξεις με την ίδια σημασία, που εκπροσωπούν τις τρεις διαφορετικές ιστορικές περιόδους στις οποίες ανήκει το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων που παρουσιάζονται σε αυτήν.

Η ταινία προκρίθηκε και συμμετέχει σε ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ ταινιών κινούμενων σχεδίων από παιδιά, το International Children and Youth Animation Film Festival VAFI, που θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 26 Απριλίου 2015 στην Κροατία.

Δείτε την ταινία εδώ!