Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν το «1ο Επιστημονικό Συνέδριο Μεταπτυχιακών Φοιτητών Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών» τον χειμώνα του 2014.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη του ακαδημαϊκού έργου που συντελείται στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών καθώς και του ερευνητικού έργου που επιτελείται από τους φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας πάνω σε ζητήματα της Προϊστορίας του Αιγαίου. Επιπλέον, το συνέδριο θα αποτελέσει μία ιδανική ευκαιρία συνάντησης των μεταπτυχιακών φοιτητών σε ένα περιβάλλον, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες με συναδέλφους αλλά και με τους καθηγητές τους.

Καλούνται όσοι μεταπτυχιακοί φοιτητές και διπλωματούχοι του Α ή Β κύκλου ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν κάποιο θέμα σχετικό με τη μεταπτυχιακή διπλωματική τους εργασία ή τη διδακτορική τους διατριβή, να υποβάλουν τις προτάσεις τους. Δεκτές θα γίνουν επίσης και παρουσιάσεις διατριβών και ερευνητικών προγραμμάτων σε εξέλιξη.

Οι ομιλίες πρέπει να είναι στα ελληνικά και να μην υπερβαίνουν τα 20 λεπτά. Ως ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων ορίζεται η 15η Οκτωβρίου 2014.

Οργανωτική επιτροπή: Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Αναστάσιος Γεωργοτάς.

Επιστημονική επιτροπή: Γεώργιος Βαβουρανάκης, Λίλιαν Καραλή-Γιαννακοπούλου, Κωνσταντίνος Κοπανιάς, Γεωργία Κουρτέση-Φιλιππάκη, Ελένη Μαντζουράνη, Ιωάννης Παπαδάτος, Άννα Παπαδημητρίου-Γραμμένου, Ελευθέριος Πλάτων, Παναγιώτα Πολυχρονάκου-Σγουρίτσα, Αφροδίτη Χασιακού.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επισυνάψουν τις αιτήσεις τους στις παρακάτω διευθύνσεις: geo_tassos@yahoo.com, panmich89@gmail.com