Δωδώνη Διαχρονική. Παρελθόν, παρόν και μέλλον του αρχαίου θεάτρου και του αρχαιολογικού χώρου, 1η Ενημερωτική Ημερίδα, επιμ. Κωνσταντίνος Ι. Σουέρεφ, έκδ. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης – ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Ιωάννινα 2014

ISBN 978-960-386-144-7

Τα Πρακτικά της 1ης Ενημερωτικής Ημερίδας με τίτλο «Δωδώνη Διαχρονική: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον του Αρχαίου Θεάτρου και του Αρχαιολογικού Χώρου» που διοργανώθηκε στις 8 Μαρτίου 2014 στα Ιωάννινα, από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και υπό την αιγίδα της ΙΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Τα θέματα των ανακοινώσεων καλύπτουν το χρονικό φάσμα λειτουργίας της αρχαίας Δωδώνης από τους προϊστορικούς χρόνους έως και τη χριστιανική εποχή, αλλά και τις σύγχρονες εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου και του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης.

Κείμενα

– «Η ανασκαφική έρευνα στο Ιερό της Δωδώνης», Κωνσταντίνα Γραβάνη, Χρυσηίδα Σούλη, Αμαλία Βλαχοπούλου.

– «Αρχαιότητες από το Ιερό της Δωδώνης των ιστορικών χρόνων στο Μουσείο», Νικόλαος Κατσικούδης.

– «Η Χριστιανική Δωδώνη», Βαρβάρα Παπαδοπούλου.

– «Προϊστορική λατρεία στη Δωδώνη. Μύθος ή πραγματικότητα;», Χρήστος Κλείτσας.

– «Το θέατρο της Δωδώνης. Προβληματισμοί», Γεώργιος Σμύρης.

– «Τεκμηρίωση αρχιτεκτονικών και γεωμετρικών στοιχείων του θεάτρου της Δωδώνης με τη χρήση νέων τεχνολογιών», Πέτρος Κατσούδας.

– «Ιερό Δωδώνης. Διαμορφώνοντας τη σύγχρονη εικόνα», Ελένη Σκαλιστή, Γεώργιος Γεωργούλας.