Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις για το κοινό στην περιοδική έκθεση «Προς το εν Θεσσαλονίκη Βυζαντινόν Μουσείον. Δωρητές και χορηγοί στην ιστορία του ΜΒΠ». Η έκθεση είναι αφιερωμένη στο έργο των δωρητών και χορηγών, που με τη γενναιοδωρία τους εμπλούτισαν τις συλλογές του Μουσείου και διευκόλυναν το έργο του συμβάλλοντας είτε οικονομικά, είτε προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες τους, ακόμη πριν την ίδρυσή του.

Στην έκθεση παρουσιάζονται αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν το σύνολο σχεδόν των δωρεών και χορηγιών, αλλά και των διαφορετικών συλλογών του ΜΒΠ (εικόνες, χαρακτικά, μικροτεχνία, νομίσματα, βιβλία, υφάσματα κ.λπ.), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει και τον πλούτο των αρχαιολογικών αποθηκών του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, καθώς τα επιλεγμένα αντικείμενα δεν εκτίθενται στη μόνιμη έκθεση.

Τις ξεναγήσεις πραγματοποιούν αρχαιολόγοι του Μουσείου κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 10.00 από τις 9 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2014. Η διάρκεια της ξενάγησης είναι 30-40 λεπτά. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2313 306403 (κα Ο. Μιχαλοπούλου), καθημερινές 10.30-13.00.

Ελάχιστος αριθμός ατόμων για την πραγματοποίηση της ξενάγησης: 5 άτομα.

Η είσοδος στην περιοδική έκθεση είναι ελεύθερη.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη. Τηλ.: 2313306400, e-mail: mbp@culture.gr