Εικαστική έκθεση με τίτλο Νερό / Water θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014, και ώρα 20.30, στην Πάτμο, και συγκεκριμένα στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο της Χώρας. Σαράντα ένας ζωγράφοι και φωτογράφοι, Έλληνες και ξένοι φίλοι του τόπου μας, συμμετέχουν στην έκθεση, με θέμα το πιο πολύτιμο αγαθό της επιβίωσης, το νερό, σε όλες του τις μορφές.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα αλληλεγγύης μεταξύ καλλιτεχνών μονίμων κατοίκων του νησιού, Ελλήνων και ξένων θερινών κατοίκων, καθώς επίσης και φίλων του ιερού νησιού. Με τα έργα τους οι καλλιτέχνες υμνούν την ομορφιά του Αιγαίου και της Πάτμου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την εύθραυστη ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος που κινδυνεύει από τη ρύπανση και την υπεραλίευση.

H έκθεση, που παρουσιάζεται στην περίοδο ξηρασίας του ελληνικού καλοκαιριού, θέτει ως στόχο επίσης να ενθαρρύνει, μέσω της τέχνης, το διάλογο για τις πηγές και τις χρήσεις του γλυκού νερού και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την ορθότερη διαχείριση του νερού.

Με αλφαβητική σειρά συμμετέχουν οι: Αλέξης Βερούκας, Randa Bishop, Σώζος Βοργίας, Χρήστος Βουγιουκλής, James Brown, Calliope, Julia Condon, Ζωή Γαμπιεράκη, Πανορμίτης Γαμπιεράκης, Σπύρος Γιαμαίος, Στέφανος Δασκαλάκης, Γιώργος Δέρπαπας, Μιχαήλ Δέρπαπας, Αντώνης Δήμας, Μαρία Ευστρατίου, Vanessa Geroulanou, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Γιώργος Κάβουρας, Μαρίνα Καρέλλα, Herbert List, Holly Lueders, Αλέξανδρος Μαλαγάρης, Costa Manos, Robert McCabe, Δέσποινα Μελιανού, Κασσιανή Μοναχή, Κατερίνα Μουράτη, Χριστίνα Νάκου, Πέτρος Ξύνας, Λένα Οικονομίδου, Θεοδόσης Παππάς, Γιάννης Πασχαλίδης, Μανώλης Πέντες, Κωνσταντίνος Σταμπούλης, John Stefanidis, Νίκος Στεφάνου, Cyril Tricaud, Αλέκος Φασιανός, Μαρία Φιλοπούλου, Φίλιππος Φωτιάδης, Βαλεντίνη Χάσκου, Venetia Sacret Young.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Αυγούστου (καθημερινά 19.30-23.30) και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου και της Μαριλένας Λιακοπούλου.