Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου για όλους τους επισκέπτες του τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014, καθώς συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας.

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ορυκτά και πετρώματα από τη Θεσσαλία και γενικά από όλη την Ελλάδα, απολιθώματα θηλαστικών (ελεφαντοειδή, ύαινα, αρκούδα, άλογο, καμηλοπάρδαλη κ.ά.), θαλάσσιων οργανισμών (αμμωνίτες, ιππουρίτες, τριλοβίτες, δίθυρα κ.ά.) που έζησαν πριν από δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.

Το Μουσείο γιορτάζει τα δύο χρόνια λειτουργίας του από τον Ιούλιο του 2012 που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό του Βόλου και της Θεσσαλίας γενικότερα. Αυτό το χρονικό διάστημα πάνω από 5.000 άτομα έχουν επισκεφθεί την έκθεσή του, ενώ 1.432 μαθητές έχουν συμμετάσχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου θα είναι ανοικτή από τις 12:00 έως τις 14:00, αλλά και το απόγευμα από τις 18:00 έως τις 21:00 αυτές τις δύο ημέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου www.volosmuseum.gr και στο mail volosmuseum@gmail.com.